Öncelikle vefatının altıncı yıl dönümünde mücadele adamı, örnek siyasetçi, kıymetli büyüğümüz Mücahit Necmettin Erbakan Hocamızı bir kez daha sevgi, saygı, hürmet, muhabbet ve rahmetle anıyoruz. Rabbim; mekânını cennet, makamını âli eylesin!..

Hocamız, henüz hayatta iken ona yapılan zulümleri, haksızlıkları; atılan iftiraları, edilen hakaretleri gördükçe çok üzülürdüm. Ondaki imanı, hoşgörüyü, heybeti, mücadele ruhunu, çelik gibi iradeyi; vatan, millet ve Ümmet-i Muhammed aşkını gördükçe de ona sonsuz bir muhabbet besler, gıpta ederdim.

Şimdi ise Erbakan güzellemesi yapan bazı azılı Erbakan düşmanlarına bakınca midem bulanıyor!.. Neden derseniz, çünkü samimiyet eksik, vıcık vıcık yalan dolu sözleri, dıştan överken sövüyor aslında özleri!..

Diyebilirsiniz ki insanların içini açıp baktın mı? Hayır ama Recep Tayyip Erdoğan faktörü olmasa şimdi övüyor görünenlerin birçoğunun hâlâ aleni sövüyor olacağından eminim!.. Kanıt isterseniz millet, devlet, mukaddesat düşmanlığına devam etmeleri!..

Saadet Partisi de Erbakan Hocamızı anma programı düzenledi. Malumunuz olduğu üzere çok eleştirildi. Bense bu eleştirilere zinhar katılmıyorum. Artık özne olmayı bırakıp nesne olmaya çoktan razı olmuş bir partiye bu kadar eleştiri fazla!.. AK Parti’yle aynı görünmemek, kendilerinin farklı olduğunu göstermek için saçmalamak zorunda kalıyor adamlar!.. Suçlu Saadet Partisi ve başındakiler değil ki!.. Suçlu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan!.. Siz, Erbakan Hocamızın bütün ideallerini tek tek gerçekleştirip Millî Görüş Hareketi’nin tüm ilke ve inançlarına sahip çıkarsanız Saadet Partisi nerede dursun!.. Onlar da geçmişiyle, ilkeleriyle, inandıklarıyla, savunduklarıyla ters düşmek pahasına sizin karşınızda durur, size -aslında kendilerine ve temsil ettiklerini söyledikleri zihniyete- düşman olan vatan, millet, mukaddesat düşmanlarıyla aynı safta yer almaya başlar.

Ben bu saatten sonra Erbakan Hoca’yı anma programına, ömrünü ona düşmanlık etmeye, onu yok etmeye adamış zihniyetin temsilcilerinin çağrılmasına takılmam; ben eksik çağrılmış olmasına takılırım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Metin Feyzioğlu, paralelin sözcüsü Mustafa Destici Erbakan Hoca’yı anmış. Hatta Halk TV de programı canlı yayımlamış!.. Vay anam Vaaayy!.. Gözleri nasıl yaşarmaz bir insanın bu muhabbet(!) karşısında!..

Hele Saadet Partisi referandumda “EVET” diyeceğini açıklayaydı, bu programa gelip Erbakan Hoca’yı övenler -sanki Hocamızın onların övgüsüne ihtiyacı var- o zaman övüyor muydu, yoksa size sövüyor muydu görürdük.

Neyse sözü bağlarken ben Saadet Partisi’nin Erbakan Hocamızı anma programına şu isimleri davet etmemesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadım. Gelecek yıl yapacakları programa onları da mutlaka çağırsınlar:

Kemal Gürüz, Kemal Alemdaroğlu, Nur Serter, Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu, Nuh Mete Yüksel, İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Osman Özbek, mümkün olsa Güven Erkaya, Erol Özkasnak, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök, Emin Çölaşan, Reha Muhtar, Ali Kırca, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil,

Fadime Şahin, Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı…

Bunların davet edilmediği Erbakan Hoca’yı anma programına gönlümüz razı gelmez(!) bilesiniz!..