İşgalci İsrail’e 50 yıl sonra ilk kez geniş çaplı askeri operasyon başlatan Hamas’tan Diriliş Postası’na özel açıklama geldi. İsrail güdümlü Batı medyasının iftiralarına tek tek cevap veren Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Ghazi Hamad sivillere zarar vermediklerini, esirlere ise saygılı davrandıklarını vurguladı.

İşgal devleti İsrail’in saldırılarına aralıksız devam ettiği Gazze adeta hayalet şehre dönüştü. Alt yapının yok olduğu kentte binlerce bina, İsrail savaş uçaklarının bombardımanında yıkıldı. Çocuk ve kadınlar başta olmak üzere yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırıları ve diğer tüm gelişmeleri Diriliş Postası’na değerlendiren Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Ghazi Hamad, yaşanan katliamın engellenmemesinin uluslararası kamuoyunun ayıbı olduğunu söyledi.

“Sivillere zarar vermek yasaklandı”

İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’de katliamlarını sürdürmesinin ve tüm arabulucu görüşmelerinde kendisini hukukun üstünde görmesinden dolayı Aksa Tufanı operasyonunun başladığını söyleyen Hamad, “Bu operasyon sadece İsrail askerlerine ve kışlalarına yönelikti. Sivillere zarar verme gibi bir niyetimiz ve kararımız yoktu. El Kassam Komutanı Muhammed El Daif'in konuşmasında sivillere, özellikle çocuklara, kadınlara ve yaşlılara zarar vermeyi yasakladığını açıkça belirtti. İsrail'in yaydığı şeyler yanıltıcı propagandadır.” ifadelerini kullandı.

“İhtiyaçlarını karşılıyoruz”

Hamas’ın elindeki İsrailli tutuklulara son derece saygılı davrandığını aktaran Hamad, “Tutuklulara ihtiyaç duydukları her şeyi sağlıyoruz.” dedi. İsrail’in yaptığını katliamların insanlık suçu olduğunu aktaran Dr. Hamad, “İsrail şu ana kadar 600'den fazla çocuk ve 500'den fazla kadını öldürdü. Şehit sayısı 2 bini geçti, yaralı sayımız ise 10 binden fazla. Gazze’nin tüm altyapısı yıkıldı.” diye konuştu.

“Batı toplu katliamları meşrulaştırıyor”

Hamad, “Direnişçilere ulaşamayan İsrail öfkesini masum vatandaşlardan çıkarıyor ve toplu katliam yapıyor. İsrail'in vahşi ve barbar bir devlet olduğunu, yaptığı tüm katliamları ABD ile bazı Batılı ülkelerin desteğiyle yaptığını açıkça söylüyorum. Ne yazık ki Batılı ülkeler İsrail'in suçlarına hep sessiz kalıp toplu katliamları meşrulaştırıyor. Filistinli sivilleri pek önemsemiyor.” dedi.