Galatasaray gibi büyük bir kulübün, Östersunds gibi bir takıma yenilmesi sosyal medyada büyük bir eleştiriye ve tepkiye yol açmıştı. Bugün oynanacak rövanş karşılaşmasında Tudor’un tedirginliği dikkatlerden kaçmadı. İlk maçta berbat bir oyun ortaya koyan Sarı-Kırmızılı ekip, Tudor önderliğinde 3 fark atarak sıradaki rakipleriyle karşılaşmanın hesabını yapıyor. Tabii ki, “Evdeki hesap çarşıya uyarsa.” Ben Tudor’un bu hesabı uyduracağını hiç ama hiç inanmıyorum.

Neden mi?

Tudor’un ilk önce Tolga Ciğerci ve Carole gibi oyunculardan vazgeçmesi gerekiyor. Kimileri çıkıp diyecek ki: “İlk karşılaşmada Carole çok çabaladı.” Çabasına söylenecek bir şey bulamıyorum ama Carole gibi oyuncuların Galatasaray’da olmaması gerekiyor. Carole hantal bir oyuncu, topu alıp son çizgiye kadar inip başarılı bir orta çıkaran bir oyuncu değil.

Bu tip oyuncular takımı sıkıntıya sokar. Takım atak anındayken Carole, kanatta top kaptırsa rakip takım 3 pasla kalende olur ve takımını öne geçirecek golü atar. Tudor’un bunları görmesi ve ince hesaplar yapması gerekiyor.

En kötüsünü düşünelim

Galatasaray evinde Östersunds’a kaybederse benim görüşüm; Tudor takımın başında son maçına çıkmış olur. Yönetimin gözünde nasıl bir izlenim alır bilemiyorum. Aslında kestirebiliyorum nasıl bir izlenim alacağını yönetimin. Başarısızlıklarla geçen bir sezonun ardından, yeni sezona başarısız bir yönetimle devam ediyorsun bunun sonucunda başarı bekliyorsun çok ilginç değil mi?

Galatasaray bugün bu takıma kaybederse, Süper Lig maçları başlamadan önce yönetimin ve teknik direktörün derhal istifa etmesi gerektiğini söylemek istiyorum ama ne zaman söylesem boşa söylemiş oluyorum. Dursun Özbek, inatçı bir keçi gibi 2019’a kadar takımın başında kalacağını ve hiçbir yere gitmeyeceğini söylüyor. Buna rağmen Galatasaray taraftarının direnmesi gerekiyor. Belki istifa eder diye ama “BELKİ” kendim bile inanamıyorum aslında Özbek’in istifa edeceğine.

Belhanda’nın ilk resmi maçı

Sneijder’in yerine transfer edilen Belhanda ilk resmi maçına bugün çıkacak. “Oyun kurucu” konumuna transfer edilen oyuncu bu akşam “Soframı kuracak yoksa oyun mu” hepimiz göreceğiz. Sneijder gibi bir yıldızı harcamanın bedeli inşallah ağır olmaz. Belhanda kötü bir oyuncu değil ama bir Sneijder de değil. Hatta görse imza ister…

Hasret 18 yıla çıkar

Sarı-Kırmızılı ekip bundan 17 yıl önce UEFA Kupası’nı müzesi götürmüştü. “Galatasaray bu sene kupayı alır, Galatasaray rakiplerini zorlar” demeyi çok isterim ama bu futbolla Galatasaray’dan hiçbir cacık olmaz. Yapılan transferlerin henüz hiçbir etkisini göremedik. Tudor’un sistemi atak sistemiydi ya hani… Çok seri top oynatıyordu ya… Bunların hepsi lafta kaldı.

Bir yanda da şöyle düşünüyorum: “Galatasaray’ın kadrosu şu an tam olarak oturmadı. Kadro tam olarak oturduktan sonra Galatasaray takımı iyi bir futbol ortaya koyar mı?” İşte bu soruların cevabı hepsi Tudor’da saklı. Belki beni utandırır bu yazdıklarım için ama hiç ummuyorum…