‘Arap Baharı’ diyerek Ortadoğu’yu dizayn etme adına terör örgütlerini kurup destekleyenler, sonra da kurdukları terör örgütleri ile savaşma adına başka terör örgütlerini inşa edip silah verenler dünyayı terörize etti bile… 

Müslümanı Müslümana düşürme projesi devam ediyor. Ancak maşayı tutanın da eli yanmaya başladı. İngiltere’deki son saldırı ile batı en derin şokunu yaşıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü Meclis grubunda yaptığı konuşma olağanüstü ders niteliğinde idi. Bahçeli’nin tüm dünyaya ders niteliğindeki konuşmasının özetine bir daha bakalım:

“Doğrudur, ülkemiz devasa sorun bağları arasında sıkışmıştır. Hiçbir vatandaşımız yarınından, ötesinden emin değildir. Milletçe kenetlenmekten başka seçeneğimiz yoktur. Zira Türkiye’yi hedefine alan pek çok tuzak ve oyunun varlığı gün gibi meydandadır. Uzun vadeli hesaplar tekrar güncellenmiş, adice, aniden devreye alınmıştır. Karanlık çevreler dur durak bilmeden kanlı faaliyetlerini ilerletmişlerdir. Terör bumerang gibidir. Tutanın elini mutlaka kıracak, destekleyicileri geri dönüp çarpacaktır. Dünya terörü konuşmaktadır, anlaşılan odur ki daha uzun bir süre de konuşacaktır. Terör demek; canilik, cinayet, cehalet demektir. Terörizm kör bir testere, terörist ise kendi türüne kastetmiş seri bir katildir.

Hala küresel bir inisiyatif alınamamasından da kaygı duyduğumu belirtmek istiyorum. Londra’da, Berlin’de Paris’te istisna olan terör, Kabil’de, Şam’da, Hakkâri’de, Şırnak’ta olağandır. Batı başkentlerinin derin sessizliğe gömülmesi unutulması imkânsız olan ikiyüzlü bir tavırdır. Hans ölürken, John ölürken dünya ayağa kalkar ama Mehmet ölürken kimseden çıt çıkmaz. Londra patlarsa, Paris kurşunlanırsa muazzam bir itiraz çığlığı yükselir, İstanbul bombalanırsa derin bir sükût cihana yayılır. İnsan her yerde insandır, terör de her yerde terördür. Önümüzdeki dönemde daha fazla kan akacak, daha çok bedel ödenecektir. Yer kürenin her köşesinde faal altında bulunan tüm terör örgütlerine artık ‘yeter’ deme vakti gelmiş, hatta geçmektedir. Ya insanlık onurunu savunacağız, ya da insanlığın uçuruma yuvarlandığını göreceğiz. Ya başaracağız, ya da hep birlikte kaybetmeye mahkûm kalacağız. Bu meselenin orta yolu kalmamıştır. Çıkış tektir. Sırt sırta vermek kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.”

Bahçeli’nin tespitleri dünyanın son bulunduğu durumu özetliyor. Dolayısı ile Türkiye de tüm terör örgütleri ile ciddi bir mücadele içinde. Ülke içinde ve ülke dışındaki bu mücadeleden başarı ile çıkacağız. Biz başaracağız ve terör üretenler kaybedecekler. Terör üretenlere destek verenler de kaybedecekler. Çünkü kazanan insanlık olacak. Kazanan doğruyu savunanın olacak.

Çünkü, Allah (cc) doğrunun yanındadır. Bu yüzden Bahçeli’nin dediği gibi sırt sırta verecek, milletçe kenetlenip tüm bu terör unsurlarının saldırılarını bertaraf edeceğiz.

Öyle ABD’yi dünyanın en güçlü ülkesi falan sanmayın. ‘Kendini en güçlü hissettiğin an, en zayıf anındır’ cümlesinin tecellisini bütün dünya görecek. Hem de ABD’nin sonunu Trump’ın eli ile getirecekler. Oyunun kurucusu olduğunu sananlar aslında oyuncu olduklarını da görecekler.

Selam ve dua ile…