Forrest Gump hakkında birkaç hap bilgi vermek gerekirse; Amerika’nın devlet olarak çıktığı küresel koşusunun “Forrest Gump’’ üzerinden hikâye edildiği film. Forrest Gump’ın Amerika’yı koşarak turlaması sırasında ona katılarak takip eden insanların takipten başka bir şey bilmedikleri ve lider gittiğinde ne yapacaklarını bilmez bir durumda kendilerini boşlukta bulduklarını anlatmaktadır. Gump koşmaktan vazgeçtiğinde takip edenlerin “Şimdi biz ne yapacağız’’ diye şikâyet etmeleri takip etme, bağlanma, idare edilme arayışında olan insanların lidersiz ve takip edecek biri olmaksızın kendilerini kaybettiklerini dile getirir.  Kısaca: “Koşmak, koşturmak veya ilkeli ve ilkesiz koşmak.

Forrest Gump’ın hikâyesini verdikten sonra yerli Forrest Gump’tan bahsetmek istiyorum. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından geçtiğimiz perşembe günü Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne ‘Adalet Yürüyüşü’ne başlaması bana kısmen de olsa Forrest Gump’ı hatırlattı. Neydi Gump’taki ana tema; “Koşmak, koşturmak veya ilkeli ve ilkesiz koşmak’’. Kılıçdaroğlu’ndaki ana tema ney peki? “Yürümek, ilkeli ve ilkesiz yürümek’’.

Peki ne için yürüyor bu adam? Devlet sırrını düşmana veren bir vekilin cezalandırılması üzerine vekiline sözüm ona sahip çıkmak için yürüyormuş. Yedik mi peki ? Yemedik. Bir muhalefet partisinin lideri olarak devlet sırrını düşmana vermeyi savunan bir lider iktidara gelince ne yapar ? Vatanı düşmana teslim eder.

Yalnız Kılıçdaroğlu’nun yürürken kullandığı “Adalet’’ temalı pankart çok manidar. Adama sorarlar “Başörtüsünün yasaklanması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmayı hangi ‘Adalet’ ile açıklayacaksın?” diye. Bunların dertleri başka. 14 Haziran 2017’de M. Rubin, A.es-Sisi ve Kılıçdaroğlu’nun attıkları tweetlere bir bakın bakalım. Hepsi aynı merkezden çıkmış tweetler. Türkiye’yi terör örgütlerine yardım etmekle suçlayıp operasyona açık hale getirmek üzerine atılmış tweetler.

CHP’nin iktidar alanı daraldıkça halk özgürleşti. FETÖ ile birlikte bu özgürleşme sürecini durdurmaya çalışan CHP’yi halk neden desteklesin? CHP, Türkiye’nin en öncelikli güvenlik sorunudur. CHP’ye FETÖ muamelesi yapmadığınız için her gün pişman olacaksınız. Kaldı ki bu yürüyüş işi bakın göreceksiniz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a artı olarak yazacak.

Bıraksınlar bu yürüme işlerini. CHP’nin seçmen kitlesi üç adımlık yolu bile taksiyle gidiyor, yürümek halkın işi. Halkında CHP ile işi yok.