TRT’de Pelin Çift’in sunduğu “Öteki Gündem” programında Nuh Tufanı işlenmiş ve Dr. Yavuz Örnek’in açıklamaları olay olmuştu. Örnek, Nuh Tufanı esnasında Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştüğünü, Hz. Nuh’un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını söylemişti.

Temel, bilim adamı iken bir arkeoloji araştırmaları konferansına davet edilir. Amerikalılar anlatmaya başlar: “Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda yirmi beş metre aşağı indik ve telefon kabloları bulduk. Öyleyse bizim atalarımız asırlar önce telefon kullanmışlardır.”

Sıra Türkiye’ye gelir ve Temel başlar anlatmaya: “Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda elli metre aşağıya indik ama hiçbir şey bulamadık. Öyleyse bizim atalarımız telsiz telefon kullanmışlardır.”

O geminin nasıl olup da tüm canlılardan bir çift aldığını, Hz. Nuh’un o tufan esnasında oğluyla nasıl iletişim kurduğunu, gökten yağan ve yerden fışkıran sular karşısında geminin nasıl güvenli bir şekilde yol aldığını açıklayamazsanız cep telefonu ve nükleer enerji kullandığına inanmak zorundasınız.

15 Temmuz’dan sonra ülkemizde FETÖ ile ciddi bir mücadele sürecine girildi. Binlerce FETÖ’cü mesleklerinden ihraç edildi, binlercesi içeride yatıyor. Bir sürü kripto FETÖ’cü de maalesef ki devletin çeşitli kademelerinde hâlâ aktif ve devletimiz, milletimiz aleyhine çalışıyorlar. Devletin kritik noktalarında yuvalanmış kripto FETÖ’cüler, hem kendileri saklanmaya hem de hem de dışarıdaki FETÖ’cüleri inlerine çekip beslemeye devam ediyorlar.

Nasreddin Hoca, yer altına ahır yapmaya karar vermiş. Toprağı kaza kaza komşunun ahırına girmiş. Bir sürü öküz görünce koşa koşa karısına gitmiş. “Hanım, hanım! Müjdemi isterim. Eski zamanlardan kalma bir ahır dolusu öküz buldum…” diye bağırmış.

Devletin çeşitli kademelerinde yuvalanıp ahıra çevirmiş olan FETÖ’cüler, muhtemelen kazdıkları inlerde buldukları ahırlar dolusu öküzlerle yeni kumpaslar, tuzaklar kurmaya devam ediyorlar. Yoksa son zamanlarda Müslümanlar aleyhine alınan birçok kararı nasıl açıklarız?

2019 seçimlerine henüz çok var ama ülke seçim atmosferine girdi sanki!.. Her tarafta garip şeyler oluyor. AK Parti’nin kuruluşunda görev almış, Reis sayesinde ulaşmadığı makam kalmamış olanlar, farklı kayıklara binme hevesine kapılmış durumda. Bir araya gelmesi mümkün olmayan bir sürü insan, parti, oluşum ortak toplantılar yapıyor. Bürokraside Müslümanları tedirgin eden kararlar alınıyor, AYM aleni darbe çağrısı yapan gazetecilere(!) tahliye kararı veriyor.

Televizyon filminde Kızılderililerin yüzlerini boyadıklarını gören küçük Temel, “Baba ne yapıyor bunlar böyle?” diye sorar. Babası, “Savaşa hazırlanıyorlar oğlum.” der. Temel, ertesi sabah annesini makyaj yaparken görünce koşup babasının yanına gelir. “Baba, kötü şeyler olacak, kaç kurtul; annem içeride savaş hazırlığı yapıyor!” der.

AK Parti içinden çıkıp ama AK Parti dışındaki oluşumlara göz kırpan ve üzerine kurulan planları bir türlü boşa çıkaracak eylem ve söylemde bulunmayanları gördükçe “Reis, tedbirini sıkı al; içeride savaş hazırlıkları var.” demekten alıkoyamıyoruz kendimizi!..