Bu ülkeye “tezviratları önleme ve düzeltme bakanlığı ya da enformasyon bakanlığı” gibi bir bakanlık lazım. Gün geçmiyor ki bir konuda çarpıtma, karalama, yalan, dolan olmasın. Peki ne uğruna? Bitmek bilmeyen hırsları, iktidar kavgaları ve yalan dünya şehveti.

Ülkede kaos oluşturmak ve oluşacak puslu havadan faydalanmak için atmadık takla bırakmıyorlar. Denemedik argüman bırakmadılar bu güne kadar çok şükür milletimizin feraseti hepsini alt etti.

Kürt-Türk olmadı, Alevi-Sünni olmadı, Laik-Dindar olmadı, Şimdi Suriyeli-Türk denemesi yapılıyor. Bununla bitecek mi tabi ki de hayır!

Son günlerde ağırlıklı sosyal medya üzerinden “Suriyeliler son birkaç yıl içinde 4200 Türk yaraladı, 600 Türk kadını taciz etti, 120 Türk’ü öldürdü” gibi temeli yalana, amacı kaosa dayalı bir istatistik FETÖ tarafından paylaşılıyor.

Ve Suriyeli muhacir kardeşlerimiz üzerinden bir algı operasyonu yapılarak ahlaksızca siyasi rant elde etmeye çalışılıyor.

Türkiye’de 3 milyondan fazla muhacir kardeşimiz bulunuyor. Bunların büyük bir çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. Daha detaylı bilgi almak isteyenler konuyla direk ilgili resmi ya da gayri resmi kurumlar olan Devletin Göç İdaresinden ; ya da STK olarak Uluslararası Mülteci Hakları Derneğinden istifade edebilirler. Doğru bilgilere ulaşmak güç değil yani.

Konu çok yönlüdür ve yönetilemez ise ciddi sorunlar oluşturacak bir konudur. Evet Türkiye’nin misafirperverliğine tüm dünya imrenerek bakıyor bakmak zorundadır. Lakin entegrasyon hususunda ülkemizin yeterince başarılı olamadığı da apaçık bir gerçeğimiz.

Hem kalifiye insanların topluma faydalı olması yönünde hem gelişime açık yeteneklerin işlerlik kazandırılması yönünde hem de Suriyeli muhacirlerin doğal olarak oluşan toplumsal alt katmandan bir an önce çıkarılması yönünde yapılan çalışmalar maalesef yetersizdir. Bu konu başlı başına incelenmesi, tartışılması gereken bu köşeye sığmayacak kadar geniş bir konu olduğundan bu kadarıyla iktifa ediyorum.

Entegrasyon güçlüğünden kaynaklı oluşabilecek mezkur konuların hem feraset sahibi Türk milleti hem de Suriyeli muhacir kardeşlerimiz tarafından kaos malzemesi yapılmasının, kötü emeller uğrunda kullanılmasının engelleneceğinden şüphemiz yoktur.