Malumdur ki başarısız bir darbe girişiminden sonra ülke sınırları içinde bir temizlik hareketi başladı. Özellikle devlet kadrolarını işgal eden FETÖ mensupları ve destekçileri hızlı bir şekilde devlet kadrolarından temizleniyor. Yine aynı şekilde FETÖ’ye yardım ve yataklık eden, finansör olanlar da bir bir gözaltına alınıp sorgulanıyor, somut delillere ulaşılanlar ise medrese-i yusufiyyenin yolunu tutuyor. Umulur ki düşünürler, ülkeye ve milletimize ne kadar kötülük yaptıklarının farkına varırlar.

Aynı şekilde iki gün önce ise PKK terör örgütüyle bağlantılı olan 11.500 civarında öğretmen(!) açığa alındı. Sayının bu kadarla da kalmayacağı söyleniyor ki zaten temizlik konusunda devlet ciddiyse daha çok kişiyi görevden almalı. Hatta bu PKK’lıların açığa alınması yetmez, onların bir an önce içeri tıkılması gerekiyor. Çünkü devletten maaş alamaz olduklarında bunların yapacağı ilk iş, dağa çıkıp bu ülke insanına ve güvenlik güçlerine kurşun sıkmak olacaktır.

Devletin bu darbe girişiminden sonra radikal kararlar alması, hızlı hareket etmesi, kimsenin gözünün yaşına bakmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ki devlet, bu dönemde içindeki urlardan kurtulmazsa bir daha kurtulması zor olacaktır. Temizlik şart!..

Ancak temizlik yapalım, suçluları ayıklayalım derken mağdurlar ordusu oluşturmamalıyız. Ancak özellikle belli bölgelerden ve belli kurumlardan ciddi şikâyetler gelmekte… FETÖ ile hiç alakası olmamış, yolu kesişmemiş hatta ömrü onlarla mücadele içinde geçmiş kişilerin görevlerinden el çektirildiği, sorgulandığı, daha da ötesi terörist damgası yiyerek hapislere atıldığına yönelik şikâyetler aldı başını gidiyor. Gelen şikâyetlere bakılırsa FETÖ temizliği yapıyoruz derken bazı yerlerde FETÖCÜLER kendilerine ayak bağı olanları temizliyor sanki!.. Yani bazı yerlerde taşları bağlamışlar, itler serbest dolaşıyor. Buna müsaade etmeyelim. FETÖSAVARLAR, FETÖSEVERLERE kurban verilmesin!..

Bir de kurumlarda tombala misali FETÖCÜ avı yapıldığı söyleniyor. Şu kadar FETÖCÜ atacaksın, atmadıysan sende sıkıntı var. Bu defa zorlama yöntemlerle herkesin bir şekilde FETÖ ile irtibatı kurulmaya çalışıyor. Kim birinden kurtulmak istiyorsa FETÖCÜ olmakla itham ediyor ya da FETÖCÜ yaftası vurmakla tehdit ediyor. Şimdiki durum şu fıkradaki gibi maalesef:

Soyguncunun biri bir bankaya girmiş. Çekmiş silahını havaya ateş etmiş. Herkesin yere yatmasını istemiş. Kasalardaki paraları toplamış ve kapıya doğru yönelmiş. Tam çıkacakken oradaki bir adama sormuş: “Beni gördün mü?”Adam şaşkınlıkla ”Evet gördüm.” deyince çekmiş tabancasını, adamıalnından vurmuş.Tam tekrar kapıya yönelmiş ki kapının yanında bir karı koca duruyor.Adama sormuş:Beni gördün mü?”Adam gayet soğukkanlı bir şekilde yanıtlamış:Valla ben hiçbir şey görmedim ama benim hanım gördü sanıyorum.”

Yani şimdi birini itibarsızlaştırmak ve ortadan kaldırmak istiyorsanız en temiz yöntem FETÖCÜ olduğunu söylemeniz!.. Biri size FETÖCÜ müsün dediği zaman “Valla ben değilim ama falan kişi FETÖCÜ sanırım.” demeniz yeterli!..