10 Kasım sonrasında Can Dündar Twitter hesabı üzerinden aklınca ‘’Vatanperver ve Atatürkçü’’ nasıl olunurun derslerini vermeye çalıştı. Bu dersleri verirken de Sayın Erdoğan üzerinden örneklemelerine devam etti. Sayın Erdoğan’ın mitinglerde ve söyleşilerde kullandığı sözler üzerinden ben senden daha çok ‘’Vatanperver ve Atatürk’’ savunucusuyum demeye çalıştı. Üst perdeden atıp tutarken hesaplamadığı şeyler vardı elbet. Şunlar gibi mesela:

“Kadınları kuluçka makinesi olarak değil, bilinçli, özgür bireyler olarak görmeye (ç)alışın.” demiş.

Bunun üzerine kendisine şunları soruyor ve söylüyorum:

Bu sözü kendi canını karısının canından kıymetli gören biri söylüyor olamaz değil mi !?

Zira hem karısını aldatıp hem de saldırı esnasında aldattığı karısının arkasına saklanmak Atatürkçülüğe dahil değil diye düşünüyorum. Yanlış mıyım Jony Dündar?

Birinci dersinden sonra ikinci dersine şöyle devam ediyor:

“Sürekli yıkıcılıkla suçladığınız zihniyetin, ülkenin kurucu zihni olduğunu öğrenmeye (ç)alışın.’’

Jony Dündar’ın bu dediğinden yola çıkarsak; CHP’yi Atatürk kurdu diye başka partiye oy vermeyi de yasaklayalım o zaman dimi Jony Dündar?

Ayrıca; artık düşüncelerinden ötürü de kimse de ötekileştirilmiyor. Ben ötekileştirildim diyeceksin. Sen düşüncelerinden ötürü değil hainliğinden ötürü ötekileştirildin.

En son ve trajikomik olan üçüncü dersine geçiyor ki bu tam bir fecaat:

“Dini, siyasette sıçrama taşı, bölme bıçağı, gözbağı, sopa vs. amaçlarla kullanmaktan vazgeçmeye (ç)alışın.’’

Bu sözleri, her platform da her oluşumda kendisine Atatürk’ü kalkan yapan birinin söylemesi ne kadar enteresan değil mi?

Jony Dündar’a dersler:

Üzerine Amerikan bayrağı örtmemeye, yabancı başkentlerde ülkeni şikâyet etmemeye (ç)alış.

Sayın Erdoğan’a “Oy için Atatürk’ü kullanıyor” dememeye, (Atatürk’ü kullanarak oy alıp iktidar olunsaydı, CHP 79 yıldır iktidarı kimseye bırakmazdı!) ve Sayın Erdoğan’ın liderliğine, iktidarına inanmaya (ç)alış.

Atatürk belgeseli yaparak yazıların arasına Atatürk’ü sıkıştırarak gâvura hizmet etmemeye, kaçıp Alman vatandaşı olmamaya (ç)alış.

Gazetendeki köşeni FETÖ’ye hizmet köşesi olarak değil, bilinçli, özgür, vatansever bir köşe yapmaya (ç)alış.

Şimdilik sana bu kadar ders yeter…