“Sizlerle en son Temmuz 2014’te bu salonda birlikte olmuştuk. Bugün aylar sonra sizlerle bir arada olmanın bahtiyarlığı yaşıyorum.” Bu sözler Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün meclis gurubunda söylediği sözler. Tam 1044 gün olmuştu ve bu sayıyı Erdoğan’ın hasretle dillendirmesinden özleminin derinliği anlaşılıyordu.

Erdoğan’ın heyecanı yüzüne yansımıştı. Parti teşkilatı ile bütünleşmenin verdiği rahatlığı da açıkça gözlemleyebiliyorduk. Bu heyecanı taçlandıran teşkilat mensuplarının tezahüratları oldu. Hasret sona erdi. Referandum ile değişen sistemin gereği olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan teşkilata dünkü Meclis grubundan önemli mesajlar verdi.

TBMM AK Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, öncelikle AK Parti’nin işinin daha da zor olduğu mesajını verdi. Erdoğan, 16 Nisan’la başarı çıtasının 50+1’e çıktığının altını çizdi. Evet, AK Parti’nin artık işi daha da zor. Dava adamlığı millet ile bütünleşmekten geçer. Erdoğan bu bütünleşmeyi bugüne dek her daim sağlamayı başardı. Her seçimde, her referandumda Erdoğan’ın yanında duran millet, 15 Temmuz’da canını ortaya koyarak hem vatanının hem liderinin yine arkasında durdu.

Erdoğan, AK Parti’nin DNA’sını da açıklayarak şunları söyledi:

“AK Parti demokrattır. Bunun için milli iradeyi, sandığı hep en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir. Bunun için bir örgüte bir zümreye değil cumhura dayanmış millete teslim olmuştur. AK Parti millidir, yerlidir. Şu veya bu ülkenin değil, milletin ne dediğine, halkın ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Milletimizin birliğine husumet göstermeyen herkesi kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür. AK Parti devrimci bir partidir. Cumhuriyet tarihinde en köklü değişiklikler bizim dönemimizde atılmıştır.80 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanmak hedefimizdir, buna gayret edeceğiz.”

Ama Erdoğan’ın bana göre en önemli sözü şu idi: “Milletle devleti düşman ettiğiniz sürece bu millet size bu ülkede iktidar vermez, vermeyecektir!”

Ak Parti bugüne dek gerçekten Türkiye’ye çağ atlattı. Ancak, yapılanlar değil yapılacaklar önümüzdeki seçimin göstergesi olacaktır. Beklentiler bu yönde.

Çünkü artık sorumsuz bir Cumhurbaşkanı yerine sorumlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı var. Erdoğan’ın bugüne dek gösterdiği olağanüstü başarı, milletin de beklentilerini yüksek tutuyor.

FETÖPDY meselesi nedeni ile parti içinde yeterince mücadele edilmediği söylemleri millete de yansımız durumunda.

Bu söylemler nedeni ile milletle AK Parti’nin bağında ciddi sorunlar olduğunu dillendilenler de partinin içinden.

Erdoğan, AK Parti’nin il ve ilçe teşkilatları ile yenileneceği mesajını da verdi. 2019 seçimlerinin altyapı çalışmaları başladığına göre herkesin gözü AK Parti’de olacak.

Selam ve dua ile…