İkinci yarının ilk maçına olabilecek en zor deplasmanlarından biri olan Bursa spor ile başlaması bir şanssızlıktı Fenerbahçe adına. Çünkü Bursa spor oyun anlayışı iyi bir teknik adama, kaliteli ayaklara ve takımını seven tutkuyla bağlı taraftarlara sahip bir takım. Sonuç olarak her takım için zor deplasman. Maçın ilk on beş dakikasına taraftarının yoğun desteği ile Fenerbahçe’yi baskı altına almaya çalıştılar. Bu dakikadan sonra sarı lacivertli takım önce dengeyi kurdu gerektiğinde orta alanda gerektiğinde üçüncü bölgede rakibine pres yaparak maçı domine etmeye çalıştı ve neticesinde de büyük tecrübe ve usta ayak Roberto Soldado’nun attığı şık bir golle öne geçti. İkinci yarıda roller değişti orta alanda oyunu tutamadı. Mehmet Ekici, Mehmet Topal ve Jailson üçlüsü Bursanın baskılı oyununu kıramadılar hal böyle olunca takım olarakta geriye yaslandılar. Sonuç olarak hakemlerin hatasıyla da olsa sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldılar.

Bu takım Ersun Yanalın değil Comolli ve eski teknik direktör Cocu’nun bir kere burda anlaşalım. Onun için hocaya da en azından bir süre zaman tanımak gerek. Bir şeyler birden bire düzelmiyor yani takım olmak için çalışmak gerek. Esasen Fenerbahçe de gerçek geçiş süreci şimdi başladı. Depresyonda olan ve ruhen çökmüş futbolcu grubuna ayağa kalkın başınızı kaldırın demekle olmuyor. Fenerbahçenin en önemli sorunu orta sahasında ve sağ bekte. İsla bu performansıyla takıma katkı sağlayamaz bu belli net bence hocanın Şener’de ısrar etmesi hayra alamet olur. Orta alana Alex kadar olmazsa da oyunu okuyacak maçı çevirecek iyi bir maestro bulunması şart transfer süresi sona ermeden.

Gelelim ‘’VAR’’ sistemine rağmen bu zevkli oyunu katletmekten geri durmayan hakemlerimize. Önce Trabzon spor Başakşehir ardından Bursa Fenerbahçe maçlarına baktığımızda insanın aklı almıyor. Yav arkadaş nasıl maç yönetmektir nedir bu acizliğiniz. Trabzon sporun bir penaltısı VAR’a rağmen güme gitti. Fenerbahçe’nin de öyle Skrtele ceza alanı içinde yapılan harekete penaltı vermemek için Cüneyt Çakır soğuk su kurnazlığı ile korneri tekrarlattırdı. Valbuenaya yapılan bariz faulü es geçip gelen Bursa golünde yardımcısı ile VAR’a bakmalarına rağmen ofsaytı görmezden gelmeleri kafalarda soru işareti oluşturdu. Yani bizim ligimiz proje ligimi? Bilmiyorum ama net olarak bildiğim Cüneyt Çakır bu ligin en iyi hakemi değil en iyi eyyamcı başı.

Allaha emanet olun.