Çok güzel şeyler oluyor. Evet, gençlerin ellerinden tuttuğumuzda çok çok güzel şeyler oluyor. İmkân verdiğimizde şahane sonuçlar ortaya koyuyorlar. Yeter ki onlara güvenelim, yeter ki sorumluluk verelim. Kendilerine verilen güveni boşa çıkarmayıp hakkını fazlasıyla verdiklerini görüyoruz.

Bugün gazetemizin nadide bir sayfasını -umumiyetle 17. Sayfa- ve o sayfanın değerlileri hakkında bilgi vermek istiyorum. Ağırlıkla kültür-sanat içerikli mezkûr sayfanın çok değerli yazarlarından, bizim için geleceğimizin paha biçilmez yapı taşlarından bahsediyorum. Geleceğimiz dediğimizde gözlerimizin aradığı “bulunmaz Hint kumaşları”ndan.

İbrahim Oruçoğlu, Ali Haydar Ergün, Enes Ali Kanatucu, İbrahim Öztürkci, Adem Nalcı, Ebuzer Aktaş, Talha Erdem Kuloğlu, Ömer Tayyip Erdoğan, Atıf Emre Yıldız, Zahit Çelik, Selman Edip Uysal, Abdurrahman Yonca, Alim Örnek, Emin Köse, Ömer Faruk Güneş, Furkan Sacıhan, Burak Kamalk, Hasan Veli Şirin, Ahmet Yağmur, İshak Şahnavazi ve ismini buraya yazamadığım yüzlerce güzel kardeşimizden. Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden bahsediyorum.

Antrparantez bu okulla ilgili şöyle kısa bir bilgi verip sonrasında mevzuya devam edeyim. Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi müdürleriyle, öğretmenleriyle, öğrencileriyle dünya sentezi bir okul. Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteğiyle dünyanın dört bir tarafından gelip ülkemizde misafir olarak imam hatip lisesinde okuyan yüzlerce öğrenci var. Orta Asya’dan, Afrika’dan, Balkanlar’dan, Güneydoğu Asya’dan, Latin Amerika’dan vs. vs. kısacası dünyanın her tarafından ülkemize gelip ortaöğretim düzeyinde imam hatiplerde okuyan misafir öğrenciler var. Bildiğim kadarıyla ülkemizde Kayseri, Konya ve İstanbul’da olmak üzere 4 adet uluslararası imam hatip lisesi bulunuyor.

Mevzumuza döneyim. Yaklaşık 8 aydır, her cumartesi günü muteber bir istikrarla harika bir çalışma yürütüyorlar. Gazetemiz Diriliş Postası’nın gönüllü kalemleri olarak çok değerli yazılar, çalışmalar, röportajlar, kitap tanıtımları, ülke tanıtımları, kültür aktarımları, siyerden notlar, ilmihalden anekdotlar, harika paylaşımlar ortaya koyuyorlar. Başlarında yollarını açan, rotalarını çizen edebiyat öğretmenleri Mustafa Gülali Hoca ile uzun soluklu bir yol yürüyorlar.

Bu kardeşlerimizin yaptıkları iş gerçekten çok değerli. Bu yüzden de siz kıymetli okurlarımızın haberdar olmasını arzu ettim. Bu vesile ile gazetemize kattıkları değer için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve söylediklerimin boş olmadığını, ne anlam ifade ettiğini yarın bayiden bir gazete alarak gözlerinizle görmenizi tavsiye ediyorum. Allah’a (cc) emanet olunuz!