İstanbul Türkiye’nin aynasıdır. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi de alır. Siyaset millete hizmet için olur. İktidar olmaya aday olan ana muhalefet partisi CHP’nin düştüğü duruma bakın.

İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle, terör örgütleri ”PKK ve DHKP/C’nin propagandasını yapmak”, ”Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak” ile ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından soruşturma açıldı.

Dakika bir gol bir. İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen kişinin sosyal medya hesaplarında paylaşılan bir fotoğrafı bile beni dehşete düşürdü. CHP İl Başkanı olan Kaftancıoğlu’nun terör eylemlerine katılanların bağladıkları türden yüzünü kapatarak, yerden taş alıp güvenliği sağlamaya çalışan güvenlik görevlilerine atma hamlesi CHP’nin içinde bulunduğu durumun açık ifadesidir.

Anlaşılan Kılıçdaroğlu HDP’nin siyasetini benimsemiş. Onlar da terör örgütü PKK ile kol kola yürümeyi tercih ettiler. Devlete, millete kafa tuttular. Sonuçları da ortada.

Demokrasi anlayışınız, HDP gibi yerden taş alıp, ortam güvenliğini sağlama ile görevli güvenlik görevlilerine taş atmak mıdır?

Demokrasi diyerek, elinize fırsat geçince şiddeti öne çıkarma anlayışınızı millet onaylamıyor. Onaylamayacak da. Bu nedenle yüzde 23’lerde tıkanıp kaldınız. Milleti anlamadığınız sürece, oradan daha aşağıya da ineceksiniz.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu her girdiği seçimi kaybetmesine rağmen, milleti hala anlayamadı. Anlayamaz da ama yanında anlatanı da yok. Ama koltuğuna yapışıp kaldı. Diyemiyor ki, ben başaramıyorum, daha iyi yapacak olan gelsin. Niye desin ki, koltuk sevdası.

Şimdi, CHP’nin 3-4 Şubat’ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için Kılıçdaroğlu’na rakip çıktı.  İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Ümit Kocasakal, bugün adaylığını açıklayacak.

Bakın CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Kocasakal adaylığı ve CHP’nin bugünkü durumu için ne dedi:

“CHP’de, Atatürkçü olmadığı halde öyle görünmeye kimsenin hakkı yok. Adaylığımı açıklayacağım toplantıda bu ahlaki ve siyasi meseleleri de ortaya koyacağım.”

Sizce kazanabilir mi?

Tabii ki, hayır… Çünkü CHP’de Kılıçdaroğlu saltanatı ve sultanatı var.

Selam ve dua ile…