Teknoloji

TikTok, ödül programını AB'de kaldırdı

Avrupa Birliği (AB), TikTok'un ödül programını üye ülkelerde sona erdireceğini duyurdu.

Abone Ol

AB Komisyonu, TikTok'un AB Dijital Hizmetler Yasasına (DSA) uymak için TikTok Lite ödül programını AB ülkelerinde kalıcı olarak geri çekmeyi taahhüt ettiğini açıkladı.

Açıklamada, söz konusu taahhüdün, AB'nin 22 Nisan'da TikTok'a karşı başlattığı yasal süreçte Komisyon tarafından dile getirilen endişeleri gidermek için verdiği belirtildi.

Ödül programının kaldırılmasının ve bir daha benzer bir uygulamaya gidilmemesinin yasal olarak bağlayıcı hale geldiği ifade edilen açıklamada, söz konusu taahhütlerin ihlalinin kurallara aykırı olacağı ve para cezasıyla sonuçlanacağı kaydedildi.

RUH SAĞLIĞI'NA ZARARLI BULUNDU

Avrupa Birliği (AB), TikTok'un ödül programı olan TikTok Lite'ı çocuklar ve kullanıcıların ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle mercek altına aldı ve yasal süreç başlattı. AB'nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA), büyük dijital platformlara katı kurallar getiriyor ve kural ihlallerine yüksek para cezaları uygulanabiliyor. İhlallerin tekrarı durumunda ise bu platformların AB'deki faaliyetlerine son verilebiliyor​.

TikTok, AB'nin endişelerini gidermek için TikTok Lite ödül programını AB ülkelerinde kalıcı olarak geri çekmeyi taahhüt etti. Bu taahhüt yasal olarak bağlayıcı hale getirildi ve ihlaller para cezasıyla sonuçlanacak​.

TikTok Lite'da kullanıcılar, platforma arkadaşlarını davet ederek ödüller kazanabiliyordu. Ancak bu uygulama, özellikle çocuklar üzerinde zararlı etkiler yaratabileceği endişesiyle AB tarafından hedef alındı ve bu süreç sonunda TikTok ödül programını kaldırmak zorunda kaldı​.