Fenerbahçe, Beşiktaş ile Kadıköy’de kıran kırana bir derbi maçı oynadı. Aksiyonu bol, nefeslerin adeta kesildiği, kırmızı kartların havada uçuştuğu karşılaşmada her iki takım da adlarına yakışır şekilde mücadele örneği sundukları için tebrik etmek lazım. İkisi penaltıdan üç golün atıldığı maçta 2-1′ lik skorla galip gelerek taraftarlarını mutluluk yaşatan taraf Fenerbahçe oldu. Doksan dakika boyunca biran olsun hiç susmadı sarı lacivertli türbinler. Takımları ile deyim yerindeyse adeta can bağı kurdular. Göztepe, Trabzon beraberliği derken ardından Kadıköy’de gelen Başakşehir mağlubiyeti takımın öz güvenini yıkmıştı. İşte bu geçiş sürecinde yanlış notalarda doğru sesi aramak adına detone olmuş gibiydi futbol sahnesinde Fenerbahçe. Bazen bir karar yada bir hamle her şeyin değişimine neden olur ilkesiyle derbi öncesi iyi sinyalleri ilk olarak geçtiğimiz hafta Alanyaspor deplasmanında verdi sarı kanaryalar. Futbol otoritelerinin çoğu siyah beyazlı ekibi favori gösterirken Fenerbahçe kazanmak adına “sadece gözümüzün gördüğü kadarsınız” dercesine galibiyeti isteyen maça asılan ve inanan taraftı.

Yani Fenerbahçe takım olarak doğru nakaratı bulunca sahnede güzel olunca belkide bu güne kadar sabır tesbihi çeken taraftarlar bu sezon ilk defa keyif aldılar. Bir söz vardır denizi seviyorsan eğer dalgalarıda seveceksin diye. Fenerbahçe taraftarı stadı doldurunca takımlarınında neler yapacağını gördüler sanıyorum. Taraftarlık sadece takım koşarken değil düşerken de yanında durabilmektir. Ne oyuncunu ne takımını asla gözünden düşürmeyeceksin çünkü gözünüzden düşürdüklerinle büyük hayaller kurup büyük hesaplar yapamazsın mesela şampiyonluk gibi. Unutmayın ki ancak aynı duyguları paylaşanlar hedefe ulaşa bilirler. Sanırım artık o stad boş kalmaz sanırım saman yolu şarkısı doğru notalar ve nakaratlar ile korolar halinde keyifle söylenir sarı lacivert atkılar sallanarak.

Sosyal medyada atıp tutanlar düne kadar TV kanallarında ironi yapan bazı yorumcular Fenerbahçenin  bu galibiyeti sonrasında kızılca kıyametler kopardılar maçtan sonra. Sanıyorum bazı yüksek egolu yorumcuların radar gibi (Rtük) korkuları yok ki tako metreleri 220 ile tavan yapmış. Bir yandan Fenerbahçe’ye bir yandan maçın Hakemi Ali Pala bıyık ve ekibine sarmışlar. Hakem hataları evet vardı lakin her iki tarafada yapıldı. Ama Şenol Güneşin küfürlerini konuşan pek kimse yok. Bozuk plak misali her fırsatta hedefleri Fenerbahçe. Hep diyorum Fenerbahçe olmazsa açsınız iş yapamaz kahrolası reytinglerinizi arttıramazsınız. Bakın öğrenin artık ve beyninize kazıyın Futbolda bükemediğin bileği öpeceksin diye bir deyim vardır. Tıpkı başladığın cümleyi bitirmek gibi eğerki o cümleyi kendin bitiremezsen noktayı başkası koyar. Benim çok sevdiğim bir üstadımın şiirinde söylediği gibi ah şu noktalar varya içinde ne gizli yaralar barındırır.

Allaha emanet olun.