Allah (cc) yolunda canını feda eden her Müslüman şehittir.  Şehitlik, İslâm’da en büyük makamdır. Kuran’da, ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Ne mutlu şehitlik mertebesine ulaşanlara…

İşte bu sebeplerle her Müslümanın arzuladığı bir rütbedir de aynı zamanda şehadet. Dünyada da şehitler saygı ve dua ile anılır. Böylece Allah (cc) saygınlıklarını iki dünyada da yüksek tutar.  Neticede her can mutlaka ölümü tadacaktır. Tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Şehide saygıdandır cenazesinde de sükûnetle, sabırla, dua ile bulunmak. Bu nedenle hiçbir zaman şehit cenazelerindeki hiçbir siyasi hareketleri uygun bulmuyorum. Şehidi uğurlamaya, yakınlarının acısını paylaşmaya gelen kim olursa olsun protesto etmek, hele hele şiddet uygulamaya yönelmek öncelikle o şehide yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Evet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan şiddet eylemine dönen o protesto Müslümanın duruşuna yakışmadı. Böyle bir anda nefsini dizginleyebilmek, mânevî bir olgunluk ister. İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (sas) şu hadisi çok şey anlatmıyor mu?

“Yiğit dediğin, güreşte rakibini yenen kimse değildir; asıl yiğit, kızdığı zaman öfkesini yenendir. (Buhârî, Edeb, 76; Müslim, Birr, 107, 108)

Milli Savunma Bakanı Akar’ın o gergin ortamda yaptığı konuşma, tamamen oradaki havayı yumuşatmaya dönüktür. Öfkenin dindirilmesine katkı sunmuştur. Bunu başka yöne çekmek de iyi niyetli bir yaklaşım olmaz.

Kılıçdaroğlu’na yapılan şiddetin altında üstünde ne varsa devlet onu ortaya çıkaracaktır. Çıkarmalıdır da…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta söylediği, “Türkiye İttifakı” söylemi gündemin en sıcak konusu idi. Erdoğan’dan bu kavramı duyan hemen herkesin kafasında Türkiye ortak paydasının mutabakat esaslarını neler oluşturduğu, parametrelerinin ne olduğu gibi sorular belirdi. İttifak önerisinin 8 ayrı başlık altında dizayn edildiği konuşuluyordu ki, Ankara’da şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şiddet eylemi ortaya çıktı.

Devlet Başkanı, devlet ve millet menfaatine ‘kızgın demiri soğutma zamanı’ dediğinin ertesi gelişen bu olayın perde arkasını herkes merak ediyor. Bu yapılan eylem kime fayda sağlayacak? Kime zarar verme amacı taşıyor? Tüm bunları millet merak etmektedir.

Türkiye İttifakı oluşması ile ülkemizin daha hızlı ekonomisinin toparlanması anlamına da gelmiyor mu? Buna karşı çıkanlar gerekçelerini açıkça ortaya koymalılar.

Nedense aklıma hep Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayağından birilerinin asıldığı hissiyatı geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafında milletçe bir olmak ve ülke sorunlarını el birliği ile çözme yoluna gitmenin, bu yolu oluşturabilecek noktada olduğumuzu da düşünüyorum. Bu nedenle bu yumruğun ‘Türkiye İttifakı’ söylemine atıldığını düşünüyorum.

Bence de bu ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok.

Selam ve dua ile…