AK Parti’de hasret sona erdi ve referandum ile değişen Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu partinin genel başkanlığına yeniden seçildi.

Parti yönetim listesi üzerinde eleştiriler olsa da nihayetinde partinin kurucu liderinin çalışma ekibini seçmesi en doğal hakkıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her girdiği seçimi kazanmasının nedeni ülkeye yaptığı başarılı hizmetlerinin onaylanmasıdır. Milletin taleplerini bizzat kamuoyu araştırması ile sürekli ölçerek hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine milletin talepleri doğrultusunda bir icraat ortaya koyacağı kesindir. Bu sefer çıta daha da yukarı çıkacak. Bu yüzden parti yönetimine girenlerin çok daha fazla çalışması gerekmektedir.

Zordur ‘Reis’ ile çalışmak, çünkü ‘Reis’ 24 saatinin neredeyse tamamına yakınında aktif çalışma düzeni kurdu kendine. Sabah 01.00’de Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden basına geçilen bilgi notlarından anlıyoruz ki, ekibi de aynı performansta çalışmaktadır.

15 Temmuz alçak işgal ve darbe kalkışması Türkiye için bir dönüm noktası olmuştur. Bu nedenle Türkiye tüm terör unsurlarından temizlenmek zorundadır. İş artık yargının elinde. Aslında kim kimdir herkes de biliyor. Doyası ile yargıya da bunlar yansıyor. Yargı tüm bu unsurları tespit edecektir elbette.

AK Parti’nin “yeni atılım dönemi” parti yönetimi ve kabine değişiklikleri ile devam edecek. Ak Parti grubu bugün toplanıyor ve Başbakan Binali Yıldırım muhtemelen grup başkanı seçilecek. Ayrıca bu hafta muhtemelen yeni seçilen MKYK toplanacak. Bu toplantıda yeni MYK’yı belirleyecek. Yani görev alanları ve yetkiler belirlenecek.

MKYK listesine alınmayan Nükhet Hotar, Şaban Dişli ve Yasin Aktay’dan boşalan yerlere yeni isimler getirilecek. Hamza Dağ, Mahir Ünal, Efkan Ala ve Zelkif Kazdal’ın parti yönetimine gireceği kulislerde konuşuluyor.

Ayrıca kabine değişikliğinin de bu hafta olacağı kulis bilgileri arasında. Başarılı bakanlar yerlerini koruyacak. Pasif olduğu düşünülen bakanlar ise koltuklarını bırakmak zorunda kalacak. Hükümet ve parti yönetiminde oluşacak bu yeni ekip, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti’nin vitrini olacak. Kabine değişikliği ile eş zamanlı olarak tüm bakanlıkların öncelikli projelerinden oluşan yeni bir eylem planı hazırlanacak ve yeni dönemin öncelikleri olarak halka duyurulacak Yapacakları icraatlar ise milletin takdirine sunulacak.

Millet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her zaman olduğu gibi son referandumda da tam destek vererek AK Parti’de ‘Yeni atılım dönemi’ni başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı desteğin karşılığını vereceği inancı çok yüksek. Dolayısı ile ‘Yeni atılım dönemi’ Erdoğan’ın ayrıca milletine karşı yeni bir başarı hikâyesi ortaya koyma imkânı da verdi.

Başta FETÖ ve PKK olmak üzere terörle mücadele kararlılığı aynı başarı ile devam etmesini millet takdir ediyor. Ancak, özgürlüklerin kısıtlanması başarılı çalışmaları gölgeleyecek düzeye gelmesi 2019 seçimleri için muhalefetin elini çok güçlendireceği unutulmamalıdır.

Selam ve dua ile…