“Tecavüzcülere İran’da olduğu gibi idam cezası verelim mi?”

 

Türk sinemasının vazgeçilemez karakter oyuncularından olan Tecavüzcü Coşkun, Antalyaspor’un amigoluğunu yapıyor.

Yani takımını rakip takıma karşı coşturuyor, taraftar “Coşkun, takımı buraya getir!” diye bağırıyor. Amigo Coşkun, gerçek adıyla Coşkun Göğen ise takımın galip gelebilmesi için 90 dakika boyunca taraftarı zinde tutmak için terliyor.

Sinemamızın en sevilen oyuncularından olan Tecavüzcü Coşkun’un Meclis’e sunulan ve kamuoyunun ‘Tecavüz Yasası’ olarak bildiği yasa tasarısı hakkında topa girmesini çok bekledim ama olmadı.

İş başa düştü yine.

24.02.2016’da TBMM’de ‘Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen olayları araştırma komisyonu’ Leyla Tan isimli vatandaşı dinliyor.

Küçük yaşta evlenmiş, çocuğu olmuş ve 8 sene sonra kocası hapse girmiş.

Leyla Tan kocasının serbest kalabilmesi için yalvarıyor ve kendisiyle aynı durumda bir sürü kişinin olduğunu söylüyor.

Komisyon üyesi Ak Parti milletvekili Ali Özkaya, bu kişilerin kendisini de ziyaret edip dertlerini anlattıkları ve ortada ciddi bir mağduriyetin olduğunu söylüyor.

Kendisi de avukat olan CHP milletvekili Burcu Köksal da bu durumda olanların mağduriyetlerinin giderilmesi yani düzenlemenin yapılması gerektiğinde hemfikir.

Komisyonda MHP’li Deniz Depboylu ve HDP’li Dirayet Taşdemir de var.

Komisyon 14 Ocak(ta kuruldu ve 20 toplantıda 70 kişiyle görüştü. 15 Mayıs’ta da çalışmalarını tamamladı.

Yani tasarı komisyondan CHP, MHP ve HDP tarafından desteklendi.

Muhalefetten ‘Tecavüz Yasası’na tepki’ haberleri ortalığı karıştırmak için bilinçli bir şekilde servis edilmektedir.

Nitekim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eleştirilere şöyle cevap verdi;

“Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkânı getirilmemiştir.

Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır.

Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz. Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır.

Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikâh yapamamış olanların, resmî nikâhla evlenmeleri halinde, sadece dışardaki kadının, içerideki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların mağduriyetini gidermeye yöneliktir.”

Başbakan da konuyla alakalı olarak yaptığı konuşmasında, seçim kampanyalarında bu durumun hem CHP’lilerin hem MHP’lilerin hem AK Partililer’in önüne gelen en büyük sıkıntılardan biri olduğunu söyledi ve ekledi:

“Herkes de bu sorunu çözmek için söz vermişti. Maalesef CHP ucuz bir istismar amacı olarak kullanmaya kalktı ama her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi, 2007 yılında 8 yıl, 2014 yılında da 16 yıl ceza getirildi.  Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Ama CHP her zaman yaptığı gibi çarpıtma, sapıtma ve saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret olay bu.”

Esasen düzenlemeye itiraz edenlere şunu sormak lazımdı: “Tecavüzcülere İran’da olduğu gibi idam cezası verelim mi?”