Anadolu takımlarına 4-5 atan Galatasaray’a ne oldu? Tudor’un harika oyun stratejisine ne oldu? Büyük takımlara karşı Tudor’un neden galibiyeti yok? “Derbilerle şampiyon olunmaz” lafı doğru mu? Bu sıraladığım soruların cevaplarını herkes gayet iyi biliyor. Galatasaray gibi bir takımın ezeli rakiplerine karşı doğru düzgün bir başarısı yok. Bunun sorumlusu kim?

Yine oklar Tudor’u gösteriyor! Her zaman söylediğim gibi, Tudor Galatasaray’ın hocası değil. Kaset gibi bir hocadan ne bekliyoruz ki? Yine sardı başa… Puan kayıpları başladı. Fikstür avantajı Tudor’a yaradı desem tam da yeridir. Süper Lig’de 9. haftaya kadar zorlu bir takımla karşılaşmayan Tudor, 9. haftanın başından Fenerbahçe derbisiyle fire vermeye başladı. Trabzonspor’un önemli eksikleri olduğu halde bunu avantaja çeviremeyen Hırvat hocanın sonu hiç de parlak görünmüyor.

Nabız yükseliyor

Tudor çok önemli iki mücadeleden ağır yaralar alarak ayrıldı. Sezonun ilk bölümünde oynanacak sadece bir derbi kaldı o da Beşiktaş derbisi. “Hırvat hoca derbiye kadar Galatasaray’ın başında kalabilir mi” bunu bile tartışmak gerekiyor ama en önemlisi Beşiktaş derbisini kazanmazsa takımın başından kesinlikle gönderilmeli.

Geçen sezon Tudor’un elinde oldukça fazla koz vardı bunlardan birisi ise; “Takımda istediğim oyuncular yok” bahanesiydi. Ne oldu Tudor? Takımı istediğin gibi kurdun. Büyük takımlara karşı kedi oluyorsun Anadolu takımlarına Aslan. Galatasaray’ın ruhu bu değil! Ayrım yapılmadan ya herkese karşı Aslan yapacaksın ya da kedi gibi kenarda oturacaksın.

Aslan fire veriyor!

Fenerbahçe karşılaşmasında Belhanda’yı kaybeden Galatasaray, Trabzonspor karşılaşmasında da Feghouli ve Ndiaye’yi kaybetti. Çıkan kırmızı kartlar yüzünden ceza alan bu oyuncular olmadan Tudor nasıl bir kadro kuracak merakla bekliyoruz. Belhanda’nın Galatasaray için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu Trabzonspor karşılaşmasında hepimiz görmüş olduk. Sarı-Kırmızlı ekip, kötü Trabzonspor’a karşı resmen pas yapmadı. Belhanda’sız bir Galatasaray’ı artık düşünemiyorum. Kimilerinin gözünde hiçbir değeri olmayan Belhanda, Trabzonspor karşılaşmasında ne kadar değerli olduğunu ortaya koydu.

Gomis krizi çıkabilir

Sarı-Kırmızılı ekibin en değerli oyuncuların biri olan Gomis, yakında Tudor’a patlayabilir. Trabzonspor karşılaşmanın henüz 2. yarısında oyundan çıkarılan Fransız oyuncunun yüzündeki ifadeyi unutamıyorum. Kardeşim Eren Derdiyok bu sene kaç defa forma giydi? Bu adamın performansı nasıl? Bunları göz önüne almadan neden Gomis’i oyundan çıkarıp Eren gibi etkisiz bir forveti oyuna sürüyorsun? Kazanmak istiyorsan eğer Gomis ile Eren’i birlikte oynatacaksın! Korkak futbol oynatırsan sonuçlarına katlanırsın. Belhanda’sız Gomis bu kadar oluyorsa Belhanda’sız Eren ne kadar başarılı olabilir?