Galatasaray Sportif A.Ş. Yöneticisi Levent Nazifoğlu, Kayserispor karşılaşmasından sonra ilginç bir açıklama yaparak gündeme oturdu. Nazifoğlu, “Teknik direktör değişikliği bu durumda olmaz, takımın başına her kimi getirirsek getirelim 3-4 hafta kaybederiz” mealinde değerlendirmede bulundu. Yani bu ne demek oluyor? Takım zaten kötü bir durumda, motivasyon sıfır, sen 2. Lig takımı değilsin, futbolcuların amatör futbolcu değil. Riekerink bile bu takımı yönetiyor, gerçek mesleği teknik direktörlük olan kişi mi yönetemeyecek?

Galatasaray’ı bu hale getirenler sizlersiniz; yönetim şeklini bilmiyorsunuz, liderlik ruhu yok sizde. Koskoca Galatasaray’ı düşürdüğünüz durumlara bakın. Bir seçim yapmak zorunda kalsam hangi yönetim daha iyi diye, sizin yönettiğiniz Galatasaray değil de borcu çok olan Galatasaray’ı seçerim. Çünkü adamlarda liderlik ve başkanlık ruhu vardı. Kimlerden mi bahsediyorum? Tabii ki Ünal Aysal, Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim’den. Bir sizin kurduğunuz Galatasaray’a bakın, bir de ismini saydığım üstatların.

Neymiş efendim, Aysal takımı borca sokmuş batırmış, 1 verip 3 almış. Taraftar bunu düşünür mü? Taraftar Drogba, Sneijder’den bahsederken kimse bunları konuşmuyordu. Evet, kulübün borcu vardı ama yakaladığı başarılar ortadaydı.

Şimdiki mantığınız nedir? Başarıyı yakalamak için iyi bir yönetici olmak ve iyi transferler yapmak gerekmiyor mu? Siz o zaman Galatasaray’ın başına bela olarak mı geldiniz? Otel sattınız, tarla sattınız, arsa sattınız, yok borcumuz şuydu buna düştü… bana ne kardeşim. Galatasaray’ın taraftarının umurunda mı borç harç; taraftar şampiyonluk ister.

Asgari ücret ile çalışan taraftarlar sırf sevdiği takım uğruna maaşının 3’te 2’sini takımına yatıyor, daha ne yapsın! Ama sizler bunları anlamak yerine, Galatasaray’ı başarıya götürmek yerine yerlerde süründürüyorsunuz. Alayınız bırakıp gidin; Galatasaray’ın halinden anlayan elbet çıkar.

FUTBOL KONUŞAMIYORUZ

Galatasaray, Kayserispor karşılaşması ile ilgili gördüğünüz üzere hiçbir şey yazamadım. Yani futbol konuşmak yerine kulüplerin borçlarını konuşuyor, başkanlarını eleştiriyoruz. Galatasaray zaten bu galibiyeti hak etmedi, 80 dakika boyunca yatıp son 10 dakika futbol oynarsan, attığı golü de hakem vermiyorsa, hakemin hatası olduğu halde benim gözümde suçlu Galatasaray’dır, Galatasaray’ı bu hallere getirendir.

Evet, Galatasaray’ın golü verilmedi ve takım 1 puandan oldu. Hakeme kızamıyorum bile çünkü top oynatacak bir teknik adam yok saha kenarında; bir sağa bir sola dönüp oyuna boş boş bakan kişiden ne hayır gelir? Fenerbahçe’ye 4 dilim Galatasaray’a 2 dilim pastırma ısmarlayan Kayserispor’u canı gönülden tebrik ediyorum. Kayserispor ligde en fazla golü Fenerbahçe ve Galatasaray’a atmış oldu.