Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz hafta Ankara’daki medya temsilcileri ile buluşma toplantısı düzenledi. Henüz toplantı başlamadan, toplantıya katılıma baktığımda ayrım gözetmeksizin tüm medya temsilcilerinin davet edildiğini ve hepsinin de katıldığını gördüm. Açıkça söyleyeyim bu tabloyu özlemiştim. Neticede hepimiz ülkemizin daha iyiye gitmesi için çabalıyoruz. Bakan Selçuk’u ilk toplantısında yaptığı bütünleştirici yaklaşım tarzından dolayı da kutluyorum.

Toplantıya başlandığında ise Millet Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın emekçilerinden destek istediğini ifade etti. Ne için destek istediğini de açıkladı ve;

“Eğitim artık bir milli eğitim meselesi olmaktan çıktı, bir milli güvenlik meselesi, toplumun bekası meselesi haline geldi. Dolayısıyla her devlet kendini korur. Elbette herhangi bir sosyal, dini vesaire örgütsel çalışmanın nasıl kontrol edileceği ulusal bir güvenlik meselesi ve bunu Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz kendi içimizde bilinçli olarak gözetip bu konuda hassasiyet göstermek durumundayız. Bu meselenin sağı solu yok” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana eğitim sistemimize Milli demişiz, ancak nedense her zaman bağlantıları dışarıda olan birileri eğitimimizi bize bırakmadı. En son FETÖ’nun eğitim sistemimizde yaptığı tahribatta ortada.

Yeni Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’da medya temsilcileri ile buluştuğu toplantıda bu durumu çok iyi analiz etti. Hedefler koydu ve herkesten, her kesimden destek istedi. Eğitim sorununun sadece milli eğitim bakanının sorumluluğunda olmadığını, herkesin ve her kesimin bu sorumlulukta olması gerektiğini söyledi. Aldığı sorumluluğun da bilincinde olduğunu ve bu yüzden rahat uyuyamadığını da ifade etti.

Toplantıda birçok kesimin aklında olan soru da soruldu Bakan Selçuk’a… Soru Milli Eğitim Bakanını Milli Güvenlik Kurulu’na neden alındığı idi. Esasen Bakan Selçuk bu soruya “Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdiridir” dese de yukarıda yazdığım açıklamasında da bunun açık bir cevabı var.

Yani, yeni Türkiye’de milli eğitim konusu sadece milli değil, ayrıca ülkenin beka sorunu, milli güvenlik sorunu olarak görülmesindir. Gelecek nesillerimizin dünya ile yarışır bilim ve ilimle donatılması yolunda devletin yol haritasını ortaya koyması umut vericidir.

Bakan Selçuk’un önemli bir tespiti daha vardı. “Eğitim ithal edilmez, ama ihraç edilir” sözü…

Yeni Türkiye’de eğitim sistemimiz de Milli olacak. Kendi insanımızın değerleri, örf ve adetleri, Anadolu medeniyetlerini yansıtan bir eğitim sistemi oluşturulacak. Müslüman bir milletin dinini resmi eğitim sistemi üzerinden öğrenmesi hep engellendi. Görünen o ki, artık bu engel de ortadan kalkacak.

CHP iktidarı döneminde yasaklanan Kuran, kapatılan camiler dönemi de yeni sistemle sona erdi diyebiliriz. Doğruyu ve doğruları, bilimi ve ilmi öğreten, ahlak üzere bir eğitim esasen herkesin destekleyeceği bir sistemdir.

Yeni Türkiye’nin yeni Bakanı Ziya Selçuk’a bu projelerinin hayata geçirilmesindeki çabasına ülkemizin geleceği adına tam destek olmak zorundayız. Fikrimiz ve zikrimiz ne olursa olsun, bu destek ülkemizin geleceği adına çok önemlidir.

Selam ve dua ile…