Türkiye kritik bir eşikte!.. Meclis bizim olmasa izleyince çok eğeleneceğimiz görüntüler var mecliste!.. Ama Meclis bizim olunca komedi izler gibi değil de dram ya da trajedi izler gibi izliyoruz yaşananları!..

Anayasa görüşmeleri ve oylamaları devam ediyor. Ana muhalefet partisinin ve onun tek yumurta ikizi HDP’nin tüm engelleme çalışmaları, ucuz taktikleri ve saldırgan tavırlarına rağmen oylama sonuçları maalesef ki onlar açısından pek iç açıcı değil!.. Maddeler meclisten bir bir geçiyor, geçiyor ama öyle böyle geçmiyor; her CHP’li ve HDP’linin âdeta yüreğini delip geçiyor. İsmi “Cumhuriyet Halk Partisi” olan parti, bu anayasa değişikliğinin “cumhur” yani halkın önüne gelmemesi için ne çirkeflikler yapıyor, ne taklalar atıyor!..

Millet de şu kanaatin oluştuğunun da farkında: CHP bir şeye “hayır” diyorsa onun gerçekleşmesinde hayır vardır.

Bir diğer husus da kimin kiminle birlikte hareket ettiği tabii ki!.. AK Parti, MHP koalisyonu karşısında kim var? CHP, HDP ikilisi!.. Biri, Kemalizm ve laiklik üzerinden bu millet üzerinde uzun yıllar terör estiren bir parti!.. Diğeri ise Türk-Kürt çatışması çıkarmak, yüzlerce yıldır sorunsuz yaşayan insanlarımızı birbirine düşman etmek için ülkede on binlerce masum insanın ölümüne sebep olan bir terör örgütünün arka bahçesi!.. Milletimiz de bunları görünce doğal olarak her seçim döneminde gösterdiği sağduyusunu gösterip ülkeyi içinde bulunduğu kriz durumunda çıkaracaktır!..

Anayasa değişikliğinden sonra hayat normale dönecek, dönecek ama mecliste yaşananlar kolay kolay hafızalardan silinmeyecek!..

Meclis’te maddeler geçmesin diye kürsüyü işgal eden, kürsüyü kıran CHP unutulur mu?

Önce kavga çıkarıp sonra bir milletvekilin bacağını ısıracak kadar bulunduğu ortamı şaşıran CHP’linin adı tarihe altın harflerle yazılmaz mı!.. Ancak kafama takılan şu: Bizim milletimiz, insanlardan müteşekkildir; dolayısıyla “eşref-i mahlûkat”tır yani yaratılmışların en şereflisidir… Kendine vekillik etsin diye ısırgan bir canlıya vekâlet vereceğini sanmıyorum!..

Yine bir CHP’li vekil, AK Parti milletvekiline arkadan gelip yumruk vurup burnunu kırıyor. Şiddet uygulamaktan çekinmeyen, bunu da namert bir şekilde arkadan saldırarak yapan bir kişi değil bu millete vekil, milletin koyununa çoban bile olamaz!.. Bu hareket de unutulmazlar arasında yerini alacaktır. CHP gurur duyabilir vekiliyle…

Bütün bu şiddetin, çirkefliğin, saldırganlığın sebebi ne peki? Bir konuda halkın hakem seçilecek olması!..

Bir de milletin vekillerinin sesini kısmak için kürsünün mikrofonunu yürüten var. Güler misin, ağlar mısın? Milletin malını, milletin meclisinden çalmak!..

Kılıçdaroğlu’nun  anayasa değişikliğiyle ilgili “Referandumdan yüzde 98 de çıksa tanımayacağız.” diyebilmesi, bunlardaki halk, demokrasi algısının ne olduğunu gösteriyor!.. Muhalefette böyle olanlar, iktidar olsa -Allah korusun- milleti mi takar, onun görüşlerine mi bakar, milleti bir konuda hakem tutmaya tenezzül mü eder?

Lideri böyle olan hareketin, tebaasının yaptıklarını çok da şey etmemek lazım; balık baştan kokar mı dediniz?

Siz de haklısınız, ne diyeyim!..