“Bu bir vahşettir, dehşettir, cinayettir. Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur.”

İstanbul’un gözde eğlence mekanlarından Reina’da yılbaşı gecesi meydana gelen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin ise yaralandığı hain terör saldırısının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez sosyal medya hesabından yukarıdaki açıklamayı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in bu tespitine aynen katılıyorum.  Bu katliamda hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar dilerim.

Bu saldırı ile yine İslam karşıtlığı algısının hedeflendiği ortada. Bu terör eylemi elit kesime yönelik algıya dönük olduğu kadar, profesyonel bir eylem.  Ben şahsen bu eylemin Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a yapılan terör eyleminden bağımsız olarak görmüyorum. Oradaki teröristin Arapça mesaj vermeye çalışması ile Reina’daki yılbaşı gecesi yapılan bu saldırı ile farklı mesaj verilmeye çalışılması aynı şeydir.

Düzenleniş biçimi, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Samanyolu TV’nin ‘Kollama’ adlı dizisini de akıllara getirdi.  Rus Büyükelçisi suikastı sonrası bu dizi gündeme gelmişti. Dizide neredeyse bire bir Büyükelçiye suikasta benzerliği sahnelenmişti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a yönelik suikastı hatırlatan bölümüyle önceki hafta tartışma konusu olan ‘Kollama’ adlı dizide, ‘Noel Baba’lı saldırı senaryosuna da yer verildiği ortaya çıktı. Büyükelçi suikastı dizinin 89. bölümünde yer alırken, 90. bölümde ise Noel Baba kılığındaki bir teröristin canlı bomba eylemi yapmak için bir okula gittiği görüldü. Dizinin tüm sahnelerinin incelenmesi ve soruşturma konusu yapılması zamanı gelmedi mi?

Paris ve Amerika’daki saldırılar ile bu saldırılar arasında üst akıl yönünden bir fark da göremiyorum. Dolayısı ile Avrupa ve Amerika, terör örgütleri karşısındaki tutumlarını yeniden gözden geçirmeliler. Çünkü bu terör dünyayı sarma sinyali veriyor. Amerika ve Avrupa’dan yapılan ilk açıklamalar teröre karşı bir olma umudunu taşıyor. Dilerim dünya barışı için bundan böyle birlik sağlanır.

Terör sorunu sadece Türkiye’nin sorunu değildir. İnsanlık sorunudur. İslam bir insanın haksız yere öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi ile eş değer tutar. Dolayısı ile böyle bir vahşeti Müslümanlar ile bağdaştırma algısı tutmayacaktır.

İstihbarat zaafiyeti tartışmalarına gelince. Türkiye FETÖ-PDY ile mücadelesinde henüz sonuç almış değil. Bu alanlarda paralel yapının oluşturduğu boşluğu doldurma çalışmaları hızla sürüyor. Yine de birçok terör faaliyetlerinin önceden belirlenerek operasyonlar yapıldığına tanık oluyoruz.

Gerek Fırat Kalkanı Harekatı olsun, gerek yurt içindeki terör operasyonları olsun, Türkiye’nin başarısı dünyaya örnek oluyor. Zaten başarılı operasyonların karşısında varlığını kanıtlama derdine düşen terör örgütleri bu tür eylemleri gerçekleştiriyorlar.

Miladi takvime göre 2017 yılına girdiğimiz ilk saatlerde bu terör saldırısı ile sarsılmamız bize 15 Temmuz ihanetini neden unutmamamız gerektiğini bir kez daha öğretti.

Unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz ihaneti içindekilerin paralel devlet oluşturduklarını, devlet imkanları ile deneyim kazandıklarını, devlet adına yetki ve eylem yaptıklarını unutmayacağız. Kendi insanına kurşun sıkanları, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız.

Biz inadına bir olacağız ve birlik olacağız. Şeytana hizmet eden sizler, kaybedeceksiniz.