Kamu yararına MASON derneği olur mu demeyin!

MASONların 4 ila 33. Dereceleri arasındaki üyelerine eğitim vermek amacıyla kurdukları Türkiye Fikir ve Kültür Derneği’nin ‘Kamu yararına kurulan dernekler’ statüsünde olduğuna siz de benim kadar şaşırdınız mı?

Derneğin tüzüğünde TÜRKİYE kelimesini, Bakanlar Kurulu’nun 26 Mart 1975 tarih ve 7-9737 sayılı Kararnamesi gereğince kullandıklarını belirtiyorlar.

Dernek mühür ve başlıklı kâğıtlarında Evrenin Ulu Mimarı Yüce Şânına, (E.U.M.Y.Ş.) işaretini amblemi olarak kullanan, ‘kökü dışarıda’ MASON’ik bir yapılanmanın Türkiye ismini kullanmasına itiraz edecektim ki, üstelik bu derneğin kamu yararına kurulan bir dernek olarak tescillendirildiğini öğrendim.

5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun 27’nci maddesinde;

‘Kamu yararına çalışan dernek’ statüsü, ilgili bakanlıkların ve Maliye Bakanlığı’nın görüşü üzerine, İçişleri Bakanlığı’nın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile veriliyor.

Bir derneğin kamu yararına çalışan derneklerden sayılabilmesi için, en az bir yıldan beri faaliyette bulunması ve derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek üzere giriştiği faaliyetlerin topluma yararlı sonuçlar verecek nitelikte ve ölçüde olması gerektiği belirtiliyor.

Türkiye Fikir ve Kültür Derneği unvanı adı altında çalışan dernek; Masonluğun Siyonist Öğretisi olan Eski ve Kabul Edilmiş Skoç Riti’ni basamaklı derece sistemine göre, mason üstatlarına yıllarca süren eğitimler veriyor.

Üye kabul törenini Yedi Kollu Şamdan’ın önünde yemin ettirerek yapan dernek, dördüncü dereceden itibaren Yahudi tarihi, Siyonizm ve Kabala öğretileriyle her yıl yüzlerce Türk gencini zehirlemeye devam ederken, kendilerine verilmiş Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü sayesinde yeni üyeler kazanmakta zorluk çekmiyor.

Dördüncü dereceye girerek derneğe ilk adımlarını atan üstat masonlar, zaman içinde “Kudüs Tapınağının Hâkim Amiri”, “Doğu Şövalyesi, Kılıç Şövalyesi”, “Kudüs Prensi”, “Büyük Pontif Yüce İskoçyalı”, “Kadoş Şovalyesi”, “Töton Şovalyesi”, “Lübnan Prensi”, “Balta Şovalyesi” gibi gayri milli unvanlarla onurlandırılıyor.

Türkiye Fikir ve Kültür Derneği’nin kamuya yararlı dernekler statüsünden çıkarılması ve faaliyetlerinin takibe alınması için İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvurular cevapsız kalıyor.

Bakanlık yetkililerinin bu konudaki vurdumduymazlığına ise bir türlü anlam verilemiyor.

Böyle bir durumun yani bir MASON yapılanmasının hem Türkiye ismini kullanması ve hem de Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü’ne sahip olmasının vahameti idrak edilebilmiş değil henüz.

İdrak edilebilecek gibi de görünmüyor…

Yayınladıkları tüzüğe göre yurtdışında da faaliyetleri bulunan Türkiye Fikir ve Kültür Derneği’nin merkezi İstanbul’da bulunuyor.

İzmir Bursa, Ankara ve Adana’da şubeleri bulunan dernek, belki hatırlarsınız bir kaç yıl önce Keçi Kurban Etme Ayini ile medyada gündeme gelmiş, aylarca konuşulmuştu.

Derneğin Türkiye genelinde 3 bin civarında üyesi olduğu tahmin ediliyor.

Bu dernek, FETÖ kadar tehlikeli ve dahi FETÖ’nün yaslandığı ve güvendiği odaklar tarafından hayata geçirilmiş bir proje olarak bir an önce faaliyetlerine son verilmesi gereken bir yapılanmalıdır.

İlgililerin dikkatlerine sunarım…