Bugün gazetemizdeki manşet haberini okudunuz değil mi?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ-PDY kapsamında 2010 KPSS’deki soruların çalınmasıyla ilgili hazırladığı iddianameyi okuyunca şoke olmamak mümkün değil.

500 sayfalık iddianamede KPSS sorularını çaldıkları belirtilen sanıkların bazılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timinde yer alan darbeci asker eşleriyle Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombalayan pilotun eşi olduğu, ayrıca 85’i tutuklu 105 sanığın tamamına yakınının halen devlet memuru olarak görevde bulundukları belirtiliyor. Buna rağmen hâlâ öğretmen olarak görevlerine devam ediyorlar.Yani hâlâ devlet memuru… Bu FETÖ üyesi ablalardan 14’ü yurt dışına kaçtı bile…

İşin ilginç yanı ne biliyor musunuz? Bu öğretmenlerin tamamı darbeci askerlerin eşleri… Yuvaları bile FETÖ yuvasına dönüşmüş. İhanetin büyüklüğünü buradan da anlayabiliriz.

KHK ile atılan bazı memurların KHK ile yine göreve iade edildiklerini düşününce bu işlerin biraz daha ciddi araştırılarak yapılması gerektiğini anlıyorum. Detayını haberde okuduğunuz iddianamenin çok titiz hazırlandığı görülüyor. Şemalarla, ilgili kurumların raporları ile deliller belgelenmiş. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz öncesi bu kişilerle ilgili Genel Kurmay Başkanlığı’na yazı da yazdığı anlaşılıyor. Buna rağmen hâlâ nasıl görevde kalabildikleri sorusunun sorulması gerekiyor. Bu kişilerle ilgili işlem yapmayanlara da sormamız gerekiyor, ‘Neden?’…

Mağdur yaratmamak adına şimdi işi çok daha titiz yapma zamanı. 23 Ocak 2017 Pazartesi günü 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Göreve iadeler ve görevden ihraçlar söz konusu oldu. Yapılan düzenleme ile OHAL esnasında yapılan kapatma ve ihraç işlemleri için OHAL Komisyonu kurulacak. Komisyon ihraç ve kapatma gibi kararları iptal edebilecek.Biraz geç kalındı bence. Ancak, bu komisyon çok önemli görev yürütecek ve inşallah artık atılanlar gerçekten FETÖ ile bağlantılı olanlar olacak.

Bu saatten sonra kimse mağdur görmek istemiyor. “Mağdur yok” diyerek, daha sonra KHK ile atılanların bir kısmı KHK ile göreve geri iade edilince, mağdurun olduğunu düşünmemek elde mi? Demek ki varmış!..

Geri dönenlerin atıldıkları dönemi düşünmek bile istemiyorum. Nasıl bir psikolojidir vatana ihanet etmediği halde ihanetle suçlanmak. Herkes bunu iyi düşünmelidir. İyi hesap etmelidir. Haksızlık ve zulme kim imza atıyorsa, elbette o haksızlık ve zulüm kendine döner.

İyi ki de ByLock kullanmışlar. Yoksa devlet bu çeteyi nasıl tespit edecekti?

Tamamlanan ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen FETÖ üyesi ve darbeci asker eşlerinin de ByLock kullandıkları ortaya çıktı. Hiçbir şey gizli kalmaz.

FETÖ üyesi olup yurt dışına firar edenlerin toplam sayısı nedir acaba? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu konuda bir açıklama yapsa çok iyi olur. Kaç kişiye kırmızı bülten çıkarıldığını da merak ettim doğrusu…