Allah, CHP’li olanlara CHP’li olmaktan daha fazla dert vermesin!..Sürekli fikir değiştiren, halkla ve değerleriyle çelişen politikalar üreten bir lideri ve partiyi savunmak zorunda kalmak oldukça zor!..

Şimdi “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” ile ilgili anayasa değişikliği, CHP’nin tüm engelleme çalışmalarına rağmen milletin hakemliğine sunulacak. Değişikliğin, milletin önüne gitmemesi için çok büyük mücadele eden CHP’nin şimdi milletin önüne hangi söylemle çıkacağını herkes gibi ben de çok merak ediyorum. Haydi, diyelim ki ne söylerse ne yaparsa tercihi değişmeyecek ve CHP’nin peşinden gidecek azınlık bir seçmen kitlesi var. Ancak referandumda Anayasa değişikliğinin geçerli oy almasını engelleyebilmek için kendi seçmeni olmayan vatandaşlardan da ciddi oranda oy alması gerekecek. Peki, bu vatandaşlara ne diyerek onlardan oy isteyecek?

Milletin karşısına çıkınca CHP’nin samimi olarak neler söyleyebileceği ile ilgili benim birkaç önerim var:

1- Ey milletim!.. Sizin kendi düşünceniz olamayacağını, sizin için neyin iyi neyin kötü olacağına karar vermekten aciz olduğunuzu düşünüyoruz. Onun için bir anayasa değişikliğinin sizin önünüze gelmesine şiddetle karşı çıktık ama başarılı olamadık. Biz size güvenemesek de şimdi sandıkta siz bize güvenin ve bizim istediğimiz gibi “Hayır!” deyin!..

2- Millet için neyin iyi, neyin kötü olduğuna eskiden beri biz karar veririz. Milleti ilgilendiren bir konuda milleti hakem tutmak, eski köye yeni âdet getirmektir. Lütfen sizi adam yerine koyanlara itibar etmeyin ve önünüze konulan anayasa değişikliğine “Hayır!” deyin!..

3- Siz %98’le bu Anayasa değişikliğine “Evet!” deseniz de bizim için bir hükmü yoktur. Bizim için demokrasi, bizim istediğimiz gibi oy kullanmanızdır; aksi takdirde demokrasi de sizin tercihleriniz de bizim için fasa fisodur. Ülkenin gerilmesini, çatışma çıkmasını istemiyorsanız “Hayır!” deyin!..

4- Bakmayın ismimizde “halk” olmasına halk bizim için bizim gibi düşünenlerden ibarettir. Bizim gibi düşünmeyenler, bizim için “halk” sınıfında yer almaz. Ya bizim gibi düşünür, halk sınıfında yer alırsınız ya da her türlü aşağılamamıza, hakaretimize müstahak olursunuz!.. Bu haksızlık diyebilirsiniz, bizi halka ve Hakk’a düşman olarak görebilirsiniz ama bizim fikirlerimiz yıllarca değişmedi, değişmeyecek. Bizim yanımızda değerli olmak istiyorsanız referandumda “Hayır!” deyin!..

5- Size geçmişte çok hakaret etmiş olabiliriz, sizin istemediğiniz icraatlar yapmış olabiliriz. İnançlarınıza, değerlerinize ters düşen faaliyetlerde bulunmuş olabiliriz. Bunları unutun. Şimdi size ihtiyacımız var ve sizinle iyi geçinmek zorundayız. Size ihtiyacımız olduğu sürecesiz bizim için kıymetlisiniz, aksi takdirde ne siz ne de fikirleriniz bizim için bir anlam ifade eder. Şimdilik size iftira atmaya, hakaret etmeye, değerlerinize ve inançlarınıza saldırmaya ara veriyoruz. Kıymetimizi bilin ve bu referandumda “Hayır!” deyin!..

6- Sözlerimiz ve ortaya koyduğumuz argümanlar sizi tatmin etmedi ise biz anlatamamış değiliz, siz anlamamışsınızdır. Adam olun ve bizim seviyemize çıkın, bizim sizin seviyemize inmemizi beklemeyin!.. Anlamak zorunda da değilsiniz, sadece dediğimizi yapın ve “Hayır!” deyin!..