Bugün size “Sarı öküz” hikâyesini anlatacağım. Otlakların birinde bir öküz sürüsü ile aslan sürüsü birlikte yaşarmış. Aslanlar acıkınca öküz sürüsüne saldırırmış. Ancak her seferinde öküzler bir araya gelerek aslan saldırısını püskürtürlermiş.

Öküz sürüsünün direncini kıramayan aslanlar, iyice zayıflamış, güçten düşmeye başlamışlar. Bir gün aslanların lideri, elinde beyaz bayrakla öküz sürüsüne yaklaşmış. Öküzlerin lideri boz öküz ve yanındaki öküzlerle tatlı tatlı konuşmaya başlamış; “Bugün buraya sizden özür dilemeye geldim. Bugüne kadar size saldırarak zarar verdik. Ama inanın bunu isteyerek yapmadık. Bütün suç sarı öküzde. Onun rengi sizinkinden farklı olunca dikkatimizi çekiyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de kendimize hakim olamayıp size saldırıyoruz. Biz barışsever aslanlarız. Sarı öküzü bize verin barış içinde yaşamaya devam edelim” demiş.

Boz öküz, aslanların teklifini diğer öküzlerle değerlendirmiş ve Sarı öküzü aslanlara vermeyi kabul etmişler. Bu karara sadece Benekli öküz itiraz etmiş.

Sarı öküzü yiyen aslanlar, acıktıklarında yine aynı şekilde Boz öküze gidip çeşitli bahanelerle her seferinde bir öküz alıp yemişler. Bir süre sonra bahane ileri sürmeden istedikleri öküzü alıp yemeye başlamışlar…

Sayıları iyice azalan öküzler, liderleri boz öküze, “Ne oldu bize, nerede kaybettik bu savaşı? Oysa eskiden ne kadar güçlüydük” diye dert yanmışlar. Boz öküz, “Biz sarı öküzü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı. Sarı Öküzü vermeyecektik” demiş!

TOPBAŞ VE GÖKÇEK GÖREVDEN ALINDIĞINDA CHP SEÇİMİ KAZANMIŞTI

Teşbihte hata olmasın. Kimse ne öküz ne de aslan. Ankara ve İstanbul seçimlerini bir de bu hikâye üzerinden değerlendirin…

Görev süreleri devam ederken Kadir Topbaş ve Melih Gökçek belediye başkanlığından alındıklarında CHP’nin başını çektiği koalisyonun seçimi kazanmasının önündeki tüm engeller kaldırılmış oldu!

CHP, FETÖ ile PKK konusunda eylem ve söylemleriyle yanlışlar yapan Enis Berberoğlu, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin arkasında dururken, FETÖ konusunda şahsi hiçbir yanlışları olmayan Topbaş ve Gökçek AK Parti tarafından savunulamadı…

Adamlar teröristlerine sahip çıkarken AK Parti belediye başkanlarına sahip çıkamadı! Yerine getirilen isimlerin koltuğu dolduramaması ise operasyonun tuzu, biberi oldu!

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına FETÖ kasetiyle geldiği, İyi Parti’nin kuruluşu ve Akşener’in FETÖ ile söylem birlikteliği apaçık ortada iken; Topbaş ve Gökçek üzerinden AK Parti’ye yapılan FETÖ saldırıları püskürtülemedi. Topbaş ve Gökçek’in FETÖ saldırılarına kurban verilmesi saldırıları durdurur beklentisi “Sarı Öküz” hikâyesinde olduğu gibi hayal kırıklığıyla sonuçlandı. İşte İstanbul ve Ankara seçimi böyle kaybedildi!

AK Parti zayıfladı algısının sadece seçmen üzerinde değil, yeni parti kurmak için fırsat kollayan aktörlerin de iştahını kabarttığı görülüyor. İçerden ve dışardan muhalefet, AK Parti’den kapacağı “sarı öküz” hayali kurmaya başladı.

Erdoğan, bu süreci durduracak bir hamle yapmalı.