Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görülmekte olan 18 maddelik Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasındaki şiddet görüntüleri damga vurdu.

Şiddeti körükleyen emin olun ki CHP ve HDP’dir. Genel Kurul’da değişiklikler görüşülürken, oyalama taktiğine giren CHP ve HDP araştırma önergeleri vermektedirler. Oylamaya geçildiğinde ise tahriklerini artırmaktadırlar. Bu konuda en becerikli kişi de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay. Her söze bir cevap verme zorunluğu hissediyor. Belli tribünlere oynuyor. Tahrik üretecek sözler gırla. AK Partili milletvekillerine sataşmalar, milletvekillerini tahrik etmek adına her şey. Maksat ne biliyor musunuz? Meclis’teki kavga görüntülerinin dünyaya yayılmasını sağlamak. Oy verme esnasında bu sataşma ve saldırılar artıyor.

AK Partili ve MHP’li milletvekilleri de insan. Onca tahrike dayanamayan bazı vekiller de cevap verince CHP ve HDP istediğini alıyor. Kavga görüntüleri ortaya çıkıyor ve böylece muhalefet etme görevlerini yerine getirmiş oluyorlar. Yandaşları da kendi duygularına göre süsleyip, püsleyip sosyal medyada milleti galeyana getirme telaşına düşüyorlar. Bunlar hep böyle idi zaten.

Meclis önceki gün yumruklu kavgaya sahne oldu. Ben bu yazıyı dün yazdım. Dolayısı ile kavga günü için genel kurul salonunda bulunan milletvekillerinden aldığım bilgi aynen şudur:

Saat 14.00’da Genel Kurul açıldı. Her zamanki gibi CHP ve HDP araştırma önergesi vererek oyalama taktiğine girdiler. Saat 20.00 gibi 3. madde oylaması başladı. CHP’nin oylama anında ısrarla oylamayı sabote etmesi, arkasından Grup Başkanvekili Engin Altay’ın AK Parti grup yönetiminden Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’a saldırıp ensesinden vurmaya başlamasıyla ortam gerildi. Oylama yarıda kaldı. CHP’li tüm vekiller oy kutularına ve oy verme yerlerine saldırdılar. Meclisi yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın oylamayı yarıda bırakıp toplantıya ara verdi. Bir saat sonra tekrar oylama yapıldı 3. madde 341 kabul ve 139 ret ile kabul edildi. 4. madde oylamasında tekrar CHP’liler oylamayı sabote çalıştılar.  Gece yarısından sonra ise 4. madde 343 kabul ve 139 ret oyu ile kabul edildi.

Meclis gergin ve gerginliğin oluşması için CHP ve HDP kol kola girmiş müthiş bir psikolojik taktik uyguluyor. Sürekli söz talep ederek, geriyorlar, kızdırıyorlar, saldırıyorlar. Buna rağmen vakur duruş sergileyen AK Parti ve MHP’li vekiller Meclis’i çalıştırmaya devam ediyor.

Yani çıkan kavga CHP ve HDP’nin yoğun gayreti ile meydana gelmektedir. Kendilerine malzeme buluyorlar. Resimlerde de Engin Altay’ın marifetlerini gördünüz değil mi? Bir de mecliste her söze cevap vermek için oturduğu yerden ayağa kalkması ve konuşmasına tanık olaydınız keşke. Siz de acayip gerilirdiniz emin olun. İzleyici olarak bizler bile geriliyoruz. Savunacak fikirleri olmayan kazancını kavgada görür.

Peki bu neyin kavgası? AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Diriliş Postası’na özel açıklamalarda bulundu. Detaylarını haberde okuyabilirsiniz. Külünk’ün tespitleri yukarıdaki kavgayı daha iyi anlaşılır hale getiriyor.

“Anayasa değişikliğinin esas manası egemenliğin bürokrasi tarafından kullanılması ve bu gücü bırakmak istememesi. “Türkiye’nin bürokratizmi sınırlandırmadığı sürece Türk devletinin büyük hedeflerine yürümekte büyük güçlük çekecek” diyor ve ekliyor Külünk: “Onun için bürokratizm direnmektedir ve bu direnişi bir bürokratik örgüt olan FETÖ, bir bürokratik parti olan CHP üzerinden yürütülmektedir.”

CHP’nin yanında ipleri başka yerlere bağlı olan HDP de oyunun parçası. Bunu da unutmamak gerek.

Onlar yolun sonuna geldiklerinin farkında oldukları için bu gerginliği tırmandırıyorlar.

Dolayısı ile CHP ve HDP’yi de bu açıdan anlamak gerek…