“Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak” dünyanın her ülkesinde suçtur. Hem de çok ağır suçtur. Vatana ihanettir.

‘MİT TIRları Davası’ olarak bilinen davada CHP Milletvekili Enis Berberoğlu işte bu suçtan 25 yıl hüküm giydi. 25 yıl hüküm giyen kim olursa olsun doğal olarak tutuklanır. Mahkeme, dosyasındaki delilleri, yapılan savunmaları hepsinin değerlendirilmesi sonucu bir karar verdi. İtiraz yolları da açık. Hukuki süreç tamamlanmadı henüz.

Ha şimdi diyorlar ki, bu kişi CHP milletvekili… Dolayısı ile karar siyasi. Siyasetçi suç işlemez diye bir şey yok ki… Eğer milletvekili gücünü kullanıp devlet sırlarını ele geçirip, sonra da bunları terör örgütü bağlantılı kişilere servis ediyorsa bu ihanetin ta kendisidir.

Hem hatırlatmakta yarar var. AK Parti teröre bulaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmaya çalışırken, CHP ve HDP tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hodri meydan demediler mi?

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının üzerinden bir yıl gibi bir süre geçti. Hatırlayalım CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tüm dokunulmazlıkların kaldırılması için açıklamalar yaptı. Meclis gündemine gelince de Grup Başkanvekili Levent Gök, “Bizim dediğimiz noktaya geldiler” demedi mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında “Hodri meydan, hepsini görüşmeye varız. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım” demedi mi?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “550 kişi değil miyiz? Anayasa teklifimiz orada duruyor. Biz hazırız dokunulmazlıkları kaldırmaya. Milletvekilleri kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlığa sahip olmamalıdır… Bütün vekillerin zırhı kalksın. Biz de yargılanalım, onlar da yargılansın” demedi mi?

AK Parti’de kararını ortaya koydu ve tüm dokunulmazlıklar kaldırıldı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin de dokunulmazlığı kaldırıldığı için Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ifade verdi. HDP’li vekiller hariç fezlekesi olan tüm vekiller ifadelere gitti. HDP ise mahkemelere kafa tuttu.

“Dokunulmazlıklar kaldırılsın” diyen ancak, kaldırılınca da mahkemeleri takmayan HDP’nin eş genel başkanları ve birçok milletvekili şimdi tutuklu yargılanıyor. Suçu olmayan elbette mahkemede aklanacak. Suçu olan da elbette cezasını çekecek. Ve Türkiye terörden temizlenecek.

Tüm bu gelişmelerden sonra CHP milletvekili Enis Berberoğlu da yargılandı ve mahkeme ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak’ suçundan, yani vatana ihanetten 25 yıl hapis cezası verdi.

Enis Berberoğlu ile ilgili FETÖ bağlantıları yazılıp çizilmedi mi? Hangisi yalanlandı? Gazeteci meslektaşları onun FETÖ ilişkilerine dair ayrıntılı yazılar yazmadılar mı? Peki FETÖ üyesi yüzlerce istihbaratçı, emniyetçi, asker, hakim ve savcı hapse atılmadı mı?

Şimdi Enis Berberoğlu’nun bu gizli belgeleri o FETÖ üyelerinden almadığını kim söyleyebilir?

Bu olayı bahane eden CHP şimdi sokağa indi. Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor? ‘Adalet’ diyor. Ey CHP, emin ol vatana ihanet edeni adalet affetmez. Hem ihanet edeni savunmak da siyaset değildir. Ama sizin niyetiniz başka. Sizin bağlantılarınız başka ise ona bir şey diyemem. Ama millet çok şey der. Tarih ise kaydeder.

Selam ve dua ile…