Baştan beri FETÖ ve PKK terör örgütleriyle ilişkili gösterilen, ajan olduğu iddia edilen Amerikalı Papaz Andrew Brunson, İzmir’de görülen davada “suç örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

Papaz Brunson’ın özgürlüğüne kavuştuğu günün 16 yaşında iken Fetöcü polis, savcı ve hakimlerin kumpasıyla mahkûm edilen, 10 yıl hapis yatan ve 15 Temmuz Darbe gecesi Fetöcü askerlerin iki kurşunuyla şehid olan Halil Kantarcı’nın doğum gününe denk gelmesi vicdanıma çok ağır geldi.

Şehid Halil, hapishaneden çıktığı günden son nefesini verdiği 15 Temmuz gecesine kadar 28 Şubat mağduru mahkumlara yeniden adil yargılanma hakkının verilmesi için mücadele etti.

28 Şubat Darbesinin faili paşaların, MİT Tırının görüntülerini servis eden Enis Berberoğlu’nun ve FETÖ-PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Papaz Brunson’ın serbest bırakıldığı bir ülkenin öz evlatları 26 yıldır adaleti gözlüyorlar.

Bu kaçıncı yazı oldu artık sayamıyorum, biliyorum sizler de artık bu sözleri duymaktan sıkıldınız.  Ama darbeci paşalara, hainlere, ajanlara adalet dağıtan bağımsız yargımız,28 Şubat mahkumlarını görene kadar usanmadan yazmaya devam edeceğim.

NEFRET DEĞİL MERHAMET BU ÜLKEYİ AYAKTA TUTAR

Sinan Oğan ve Ümit Özdağ iflah olmaz Suriyeli düşmanları. Neredeyse her yazı ve sözlerinde Suriyelilere nefret kusuyorlar. Suçun şahsiliği ilkesini hiçe sayarak Suriyelileri sadece hırsızlık, tecavüz, darp olaylarıyla anıyorlar.

Peki rakamlar ne diyor? İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Suriyelilerin karıştıkları olayların Türkiye’deki toplam asayiş olaylarına oranı 2014-2017 arasında yıllık ortalama yüzde 1.32’dir. Bu olayların önemli bir kısmı kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan olaylar. 2017’de Suriyelilerin karıştıkları suç olaylarında, nüfuslarındaki artışa rağmen bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 5’lik bir azalma olmuş.Daha somut ifadeyle Kilis halkının nüfusu ile kentteki Suriyelilerin sayısı eşit durumda. Kilis’te işlenen suçlara bakıldığında ancak yüzde 10’u Suriyeliler tarafından gerçekleştirilmiş.

Ayrıca ekonomimize katkıda bulunan Suriyelilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre Türkiye’de 8 bin 100 Suriyeli şirket bulunuyor. Bu şirketlerde de toplam 100 bin kişi istihdam ediliyor.

Suriyelilere ahır gibi evleri uçuk fiyatlarla kiraya verenfırsatçıların, emeklerini çok ucuza satın alan işverenlerin sebep olduğu mağduriyetlerin pek gündeme gelmediğini de hatırlatalım.

Ezcümle merhametinize sığınan, sizden eman dileyen insanlara nefret kusmanız, topyekûn linçlere zemin hazırlamanız ne Türklüğe ne Müslümanlığa ne de insanlığa sığar.