Türkiye terörlemücadelede önemli mesafeler kat etti. Tüm terör örgütlerini tamamen temizlemekararlılığı en üst düzeyde. Diğer yandan FETÖ ile yeterince mücadele edilmediği,FETÖ borsası tartışmaları da gündemde iken geçtiğimiz hafta önemli bir atamakararnamesi ile 49 ilin Emniyet Müdürü değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıile yapılan bu atamalar emniyetin içinde bir yenilik oluşturduğu açık.

Yapılan buatamalarda en dikkat çeken isim ise Kırıkkale İl Emniyet Müdürü MahmutÇorumlu’nun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’na(KOM) getirilmesi oldu.

KOM DaireBaşkanlığı önemli bir kurum. Yasa dışı her türlü organize işlerin ortayaçıkarılması ve adalete intikal ettirilmesinde önemli bir birim.

MahmutÇorumlu’nun KOM Dairesine atanmasındaki önem nedir diye baktığımızda, şubilgiler karşımıza çıkıyor:

1990 yılındapolisliğe başladı. Özellikle FETÖ terör örgütü ele başının yurt dışınakaçmasına neden olan ünlü 1999 raporunu hazırlayan ekibin merkezinde görevaldı. (Fetullahçı polisler listesi) Dahası FETÖ’nün teolojik ve felsefi yönünübilen sayılı uzmanlardan biri. Ayrıca uzun yıllar istihbarat müdürlüklerinde çalıştı.Yani alanında deneyimli bir isim.

17/25 AralıkFETÖ darbe girişimi sonrası KOM dairenin yeniden yapılanmasında önemli görevlerüstlendi. Bu çalışmaları nedeniyle terör örgütlerinin hedefi oldu. Kırıkkale İlEmniyet Müdürlüğü döneminde halkla olan olumlu diyalogları ile dikkat çekti. Suçlamücadele ederken, kendini bulunduğu bölge insanına da sevdirmeyi başardı.

Asayişinsağlanmasına dönük projeleri ile ulusal basında sıkça haber oldu. AyrıcaKırıkkale’de organize suç örgütlerinin ve uyuşturucu satıcılarının korkulurüyası oldu.

Alanlarında uzmankişilerin etkili görevlere gelmesi Türkiye’nin huzur ve refahı adına önemlidir.

Özellikle sondönemlerde ülkemiz üzerine oynanan oyunları da düşünürsek, insanlarımızınhuzura ne kadar çok ihtiyacı olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Suçluyu suçsuzdanayırmak durumundayız.

Bu nedenleşunu da açıkça vurgulamanın yeri olduğunu düşünüyorum. Yeni göreve gelenemniyet müdürlerinin özellikle kendilerini halka sevdirmeleri ve yapacaklarıçalışmalarda halkın desteğini almaları gereklidir. Başarı milletle beraberyürümekle gelir. Devletin gücünü yanlış kullanmak, devlete de millete de zararverir.

Halkına üsttenbakan değil, halkın daha çok güven duyduğu teşkilat olmalılar. Vatandaşadokunulan işlerde, kontrol veya denetimlerde vatandaşı küçük görendavranışların da önüne geçmeliler. Yeni göreve gelen tüm emniyet müdürlerinikutlarım. Ekipleri ile milletin huzur ver refahı için yapacakları çalışmalardabaşarılar dilerim.

Selam ve dua ile…