Üç cesur adım.

İncirlik Üssü kapatılmadan, en başta Kobani’den olmak üzere, sınır dışından gelen tehditler ortadan kaldırılmadan ve idam cezası geri getirilmeden terör bitirilemez.

Herkes tarafından bilinen bir gerçektir ki, Kobani Suriye’nin Kandil’i haline geldi ve bölgede nerdeyse sivil halk kalmamış durumda.

Terör örgütü PKK/PYD-YPG unsurlarının ve daha pek çok musibetin yuvalandığı Kobani, çoluk çocuk herkesin silahlandırıldığı, Türkiye’ye yönelik tehdidin kaynağı olan bir üs haline getirildi.

Ayrıca, terör örgütü PKK’nın lider kadrosunun Kobani’de bulunduğu, saldırı, canlı bomba, terör eylemleri talimatlarının ve organizasyonlarının buradan yapıldığı artık sır değil.

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki çukur ve hendek stratejilerinin planlandığı merkez olan Kobani’de terör örgütü PKK’nın bomba üretim imalathanelerinin olduğu, ABD’li uzmanlar tarafından eğitim kamplarında yetiştirilen teröristlerin Türkiye’yi karıştırmak, diz çöktürtmek, iç savaşa sürüklemek için iç ve dış saldırılarda kullanıldığı biliniyor.

ABD, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilerleyişini durdurmak için Kobani’ye hava üssü kuruyor. Demek ki İncirlik Hava Üssü PKK, PYD ve DAEŞ gibi terör gruplarını silahlandırmak için yeterli görülmedi. İncirlik’ten havalanan uçaklar sevkiyatları Kobani’ye indirecek. İncirlik kapatılırsa bu plan bozulmuş olacak.

İncirlik Hava Üssü acil olarak kapatılmalıdır çünkü;

FETÖ’cü subaylar 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce PKK/PDY yöneticileriyle İncirlik Üssü’nde toplantılar yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım da muhtemelen bu toplantılara işaret ederek Rus medyasına yaptığı bir açıklamada, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’in ABD korumasında olduğundan, Avrupa Birliği’nden destek görmeye devam ettiğinden ve örgütün, darbenin koordine edildiği NATO’ya ait İncirlik’teki hava üssüne sızdığından bahsetti.

İncirlik Üssü’nün sabıka kaydı bunlarla sınırlı mı, değil;

15 Temmuz gecesi Malatya Havalimanı’na mühimmat yüklü 8 kargo uçağı iniş yaptı. Bu uçaklar nereden kalktı, İncirlik’ten.

15 Temmuz gecesi TBMM’yi bombalayan uçaklara havadan yakıt ikmali yapan ASENA 2 isimli KC 13R ikmal uçağı da İncirlik Üssü’nden kalktı. Dahası üssün Türk komutanı darbe başarısız olunca ABD’li komutandan sığınma istedi. TBMM’yi bombalayan pilot da PKK/PYD’ye sığındı.

15 Temmuz, Türkiye’de ilk ve son NATO’cu darbe tertibi olmamasına ve NATO’ya ait olmasına rağmen en çok ABD’nin stratejik hedefleri için kullandığı İncirlik Üssü neden hala kapatılmıyor?

Darbe başarılı olsaydı, Yeni Dünya Düzeni’nin önünde engel olarak gördükleri Recep Tayyip Erdoğan’ı tasfiye edecek hatta öldüreceklerdi.

15 Temmuz hedefine ulaşmış olsalardı en büyük korkuları olan Musul ve Kerkük’ün Türkiye’nin kontrolüne geçme ihtimalini durdurmuş olacaklar, Kuzey Irak’tan Akdeniz’e uzanacak Kürt koridorunu güvenceye alacak dahası Türkiye’nin kuşatılması tamamlanmış olacaktı. Fırat Kalkanı bu nedenle darbe girişiminden hemen sonra yapıldı mı?

Türkiye hem içeride hem de dışarıda topraklarının, devletin ve vatandaşlarının bekasını ve güvenliğini sağlayabilmek için bu üç cesur adımı acil olarak atmalıdır.

Kobani yerle bir edilmeli, İncirlik Üssü kapatılmalı ve Meclis idam cezasını yeniden kabul ederek, bu topraklarda terör oyunu oynamak isteyenlerin sonunun ne olacağı dosta düşmana gösterilmelidir.

Nokta!