AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı genel başkanlığa taşıma telaşında. 21 Mayıs’ta yapılacak parti kongresi ile de tek liste ile liderlerine olan hasreti bitirecekler. Kurucu liderleri Erdoğan’dan beklentileri de büyük. Erdoğan’ın listesine girmek için Ankara’da kulis faaliyetlerine başlayanlar bile var. Parti yönetiminde önemli değişikliklerin olması bekleniyor. Yeni bir heyecan yaratacak bir ekibin 2019 seçimini sırtlanacağı görüşü hakim… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışkanlığına ayak uydurabilecekler daha şanslı diye düşünüyorum.

Referandum sonrası kurucusu olduğu partisine dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da liste üzerinde kurmayları ile birlikte çalıştığı konuşulanlar arasında. Ankara önümüzdeki haftadan itibaren tam olarak AK Parti kongresine kilitlenecek ve kimlerin Erdoğan’ın kurmay ekibinde yer alacağı daha da netleşecek.

AK Partili tüm teşkilatların bu yeni yapıyı heyecanla bekledikleri açık. Beklentiler partide radikal bir değişim ve dönüşüm olmasından yana. Yeni isimlerin aktif rol alması ise sürpriz olmayacak. Beklentiler içerisinde varsa FETÖ unsurlarının tamamen temizlenmesi yönünde.

Bu nedenle partide herkesin gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan genel başkanlığında oluşacak yeni listede olacak.

Diğer yandan MHP’de de kongre heyecanı başladı. Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında MHP’nin il örgütlerinde de 21 Mayıs’ta 41 ilde kongre yapılacağını açıkladı. MHP’yi parçalamaya çalışanların MHP içindeki uzantıları şimdi partiden temizlenecek anlaşılan. Dünkü grup konuşmasında MHP üzerinde hesap yapanlar arasına CHP’yi de koydu ve şunları söyledi:

“CHP kaosun dibindedir. Bugün ‘Oyun var’ diye sızlananlar, dün bize karşı oynanan oyunlarda figüranlık rolüne bürünmekten utanmamışlardır. CHP’nin yanında hizalananlar ise dağılmış, vurgun yemiş haldedir. MHP’nin ülkülerini lekelemek isteyenler için oksijen çadırı görevi gören CHP, kazdığı çukura düşmekten kurtulamamıştır. Lafımızı esirgemeyeceğiz. 16 Nisan’dan hemen sonra yeni bir parti kurmak konusunda hava koklamaya yeltenenler, hayal âleminden çıkamayan siyasi mahlûklardır. Türk milleti, herkese yerini göstermiştir.”

Anlaşılan o ki, FETÖ desteği peşinde koşanlar siyaseten tamamen temizlenme dönemi başlıyor. Bu hem AK Parti’de hem de MHP’de olacak.

AK Parti genel kurulunun yapılacağı gün MHP’nin de 41 ilde kongre kararı alması birilerine de bir mesajdır anlayana. FETÖ’ye karşı milli birlikteliğin duruşu bu. Siyaset de millileşiyor.

Birilerinin maşası olma dönemi artık kapanıyor. Bu değişim ve dönüşümün kahramanı elbette ki millettir. Bu milletin değişime ‘Evet’ demesidir.

CHP’nin içi ise hâlâ kaynıyor. Kaynamaya devam edecek. Yüzde 48.6 sahibi olduklarını düşünseler de öyle olmadıklarını nihayetinde görecekler. Eğer CHP içindeki kin ve nefret hareketlerini, uzaktan kumanda edilme algısını bünyesinden atmazsa kendini bitirecektir.

Selam ve dua ile…