Her yıl, ‘Kutlu Doğum Haftası’ adı altında envai çeşit tuhaflıklara şahit oluyoruz.

Allah’ın Resulü’nın adının yazıldığı, Kur’an-ı Kerim şeklinde hazırlanmış doğum günü pastasını kesmeler, iyice panayıra dönen neredeyse içinde buzdolabı dahi satılan kermesler,Cami bahçelerinde şefli, ‘maystrolu’ konserler vesaire….

‘Kutlu Doğum Haftası’nın, ‘Nur Cemaati’ girişimi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ilk kez 1989 yılında kutlanmaya başlandığı biliniyor olmasına rağmen, 17/25 Aralıktan sonra 2014’te, 2015’de ve bu yıl da kutlanıyor olmasına ne demeli?

Dört bir koldan, birbirinden irtibatsız parçalar halinde yaşayan İslam Alemi ‘Kutlu Doğum’ adıyla bu sefer resmi olarak, bir kez daha bölünüyor.

Müslümanların Mevlid Kandili yani Peygamberimizin doğum günü Rebiul-evvel ayının 11. Gecesi değil mi?

O halde neden, 1989 yılından bu güne her yıl Nisan ayında ‘Kutlu Doğum Haftası’ kutlanıyor?

Kutlu Doğum Haftası ilk başlarda Nisan Ayının 20 ile 27 günleri arasında kutlanıyordu.

Sonra, meşhur 27 Nisan MuhtırasındaKutlu Doğum Kutlamalarına irticai faaliyetleri odağı olarak atıf yapılınca bir hafta geriye çekildi.

Son birkaç yıldır 23 Nisan’ın dışarıda bırakılması için 14 – 20 Nisan’a sabitlendi.

Herhalde Fethullah Gülen’in doğum tarihi olan 27 Nisan’dan da böylece uzaklaşılmış ve Kutlu Doğumdaki Paralel gölge ortadan kaldırılmış oldu.

Hakikatten Kutlu Doğum adı altından yıllarcaFethullah Gülen’in doğum gününü kutlamış olabilir miyiz?

Bana sorarsanız bunu bile yaparlar, bunlardan her şey beklenir de, neden Diyanet İşleri Başkanlığıbu yanlışı düzeltmiyor.

Ve neden hala bu yanlışı düzeltmek yerine ısrarla Kutlu Doğum programları illerde müftülükler ve Diyanet Vakfı eliyle gerçekleştiriliyor.

İsmet özel, Kutlu Doğum Haftası ve mevlit geleneğini, Hıristiyanlıktaki gibi yortuları bulunmayan İslam’ınprotestanlaştırılması olarak görüyor.

MümtazerTürköne Kutlu Doğum’un nasıl ortaya çıktığını bakın şöyle anlatıyor;

“1989 yılında, Türkiye Diyanet Vakfı’ndaYayın Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başlamıştım. Kurul başkanımız Profesör Süleyman Hayri Bolay’dı.

İkinci isim ise üç yıl önce aramızdanayrılan Ayvaz Gökdemir’di. Ayvaz Bey, Türk milliyetçiliği yoluna, onun güçlü telkinleri ile adim attığım için hayatımda etkisi fazladır. Kurul, milliyetçi düşüncegeleneğinden gelen toplam altı ilim ve fikir adamından meydana geliyordu. “Kutlu DoğumHaftası”, ise baslar başlamaz bu kurulun aldığı bir kararla ortaya çıktı. Teklif Süleyman Hayri Bey’den gelmiş, “Kutlu Doğum” ismini de rahmetli Ayvaz Bey bulmuştu. İlerleyenyıllarda, Mevlit Kandili kışaylarına tesadüf edince, Kutlu Doğu’mu sabitlemeye karar verdik. Miladi takvime göre nisan ayında bu hafta, Diyanet’in önayak olmasıyla “Kutlu DoğumHaftası” olarak ilan edildi. Baslarda epeyce itiraz geldi. Bidat olarak görüldü”

Son olarak Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş’inde bir gazete yazısında Kutlu Doğum Haftasını uydurma ve bid’at olarak değerlendirdiğini hatırlatmak isterim.