Duyduklarımızla karar veriyor, ona göre pozisyon alıyor ve ona göre amel ediyoruz. Böyle olunca da aklımızı yönetenler amaçlarına hizmet edecek beyinlere oynuyorlar. CHP gibi…

Anayasa Mahkemesi, Temmuz ayında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK), çocuğun cinsel yönden istismarını düzenleyen 103. maddesinin birinci fıkrasındaki “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına” ilişkin hükmü iptal etti. Yüksek Mahkeme, bu tür davalara ilişkin yargılamada, her bir somut olayın özelliklerinin dikkate alınmasını ve buna göre ceza tayin edilmesini istedi. AYM, iptal kararı doğrultusunda yeni bir yasal düzenleme yapılması için hükümete 6 ay süre verdi.

Hükümet de bu süre içerisinde yasal düzenleme yapmak için çalışma başlattı. “Çocuklara tecavüzcüye af” şeklinde algı oluşturulmaya çalışılan ve bu yönde yaygara koparılan bu düzenleme, Anayasa Mahkemesi’nin talebi doğrultusunda yapılan düzenlemedir.  Yukarıda yazdım, ne diyor Anayasa Mahkemesi “her bir somut olayın özelliklerinin dikkate alınması ve buna göre ceza tayin edilmesi” gerekir diyor.  Her olayı aynı kefeye koyamazsın, farklı özellikleri var diyor yani…

Buna göre, bazı aileler tarafından çocukların rızası alınıp veya alınmadan düğün dernekle yapılmış gayri resmi evlilikler ile diğer tecavüz suçları aynı kategoride olması anayasaya aykırıdır.  Çocuk evlilikler de olmamalıdır. Hükümet de hem yukarıda anlattığım yöntemle yapılmış olan çocuk evlilikleri sonlandırmak, hem de geçmiş mağduriyetleri ortadan kaldırmak için bu yasayı çıkarma çabasına girdi. Yeni yasa ile artık bundan sonra çocuk gelinlerin de önüne geçiliyor.

Fakat aman Allah’ım… “Benim bedenim, benim kararım, evlenmem, çocuk yaparım, doğurmam sana ne” diye daha önce sokaklara dökülenler, bu defa farklı yönden sahneye çıktı ve ‘Çocuk tecavüzcüleri affedilecek’ şeklinde yalan yanlış ortalığı bulandırma adına algıları yönetmeye çalışıyor. Saygın bilinen kişiler de bu algının baş aktörleri oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu yasa üzerine konuşurken, “5 yaşındaki çocuğa tecavüz eden tecavüzcü o çocukla evlenirse affedilecek. Birçok kişi o çocuğa tecavüz etmişse, bir kişi evlenmeyi kabul ederse onlar da affedilecek” şeklindeki açıklamasını duyunca kanım dondu.

Bir genel başkan böyle bir konuşmayı nasıl yapar? Bu sapıklığı nasıl dillendirir? Bu konuşma bile sapıklara cesaret vermez mi? Ak Parti’nin böyle bir niyette olduğunu savunması bile akıllara ziyandır. Kılıçdaroğlu’nu bu konuşmasından dolayı esefle kınıyorum. Böyle bir örnek yaşanmış mı? Böyle bir vakayı hangi insan ve vicdan ya da yasa kabul eder? Toplumun algısını yönetmek, Ak Parti karşıtlığı ve nefreti yaratmak adına bu kadar yaralayıcı bir siyaset yapmak kendisine ve partisine asla puan getirmez, puan götürür. Yazık size ve zihniyetinize demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Hadi zinayı suç sayan yasayı çıkarın

Ama aklıma başka bir şey geliyor. 1926 tarihli eski Türk Ceza Kanunu 440. maddesinde kadınlar, 441. maddesinde de erkekler için zina suçunu düzenliyordu. Fakat kadın için sadece cinsel ilişkinin yeterli sayıldığı suç, erkek için kendi ikametinde veya diğer bir yerde başka bir kadınla herkesçe bilinecek surette ve karı-koca gibi yaşama koşullarına bağlanıyordu!

Anayasa Mahkemesi, bu düzenlemenin eşitliğe aykırı olduğu itirazı üzerine 23 Eylül 1996’da 441. maddeyi iptal etti. Mahkemenin verdiği 1 yıllık sürede yeni düzenleme yapılmayınca zina erkekler için suç olmaktan çıktı. Ancak bu iptal üzerine bu kez zina sadece kadın suçu haline gelmişti. Bu eşitsizliğe de itiraz üzerine Anayasa Mahkemesi 23 Haziran 1998’de 440. Maddeyi de iptal etti.

TBMM, 2004 Ağustos’unda iktidar ve ana muhalefetin uzlaştığı metin üzerinde Türk Ceza Kanunu reformunu görüşürken, AK Parti zinanın tekrar suç sayılması için girişimde bulundu. Baykal 2004’teki AK Parti’nin bu girişimini ihanet sayacağını açıkladı. Avrupa Birliği de, zinanın tekrar suç sayılmasının tam üyelik müzakerelerine geçişi etkileyebileceğini duyurdu. O zaman TBMM’de iki parti vardı. Ak Parti 363 ve CHP 178 vekille temsil ediliyordu.

AK Parti, uzlaşma sağlanamayınca zinanın suç sayılması girişimden mecburen vazgeçti ve yeni TCK 26 Eylül 2004’te yasalaştı.

Hadi şimdi zinayı suç sayan kanunu getirin. Kanun geçmişe dönük işlemez korkmayın, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın gizli kamera ile çekilen zina görüntüleri soruşturma konusu olmaz.