İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, rehberin karşılaşılabilecek zorluklara karşı pratik bilgiler ve stratejiler sunduğu ifade edildi. Dijital iletişim faaliyetlerinde göz önünde bulundurulması gereken prensipler de rehberde yer alıyor. Genel ilkelerden kurumsal sosyal medya hesabının güvenliğine, hesap yönetiminden etik kurallar ve hukuki sorumluluklara kadar birçok konu açık bir dille ele alınıyor. Ayrıca sosyal medyada kriz iletişimi, dezenformasyonla mücadele ve sosyal medya hesapları için önerilen örnek uygulamalar gibi önemli konular da rehberde yer alıyor.

Kuantum çağına dev adım Kuantum çağına dev adım

Fahrettin Altun'dan Açıklamalar

Rehber için bir sunuş yazısı kaleme alan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla dünyada dijitalleşmenin hız kazandığını belirtti. Sosyal medya platformlarının kullanıcı sayısının arttığını ve dünya nüfusunun yüzde 62'den fazlasının aktif bir şekilde sosyal medyayı kullandığını aktaran Altun, Türkiye'deki günlük ortalama sosyal medya kullanım süresinin 3 saate yaklaştığını vurguladı. Bu durumun, sosyal medyanın devlet ve kurumlar için stratejik önemini ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Kamu Kurumlarına Çağrı

Altun, Türkiye'nin kalkınma ve refah yolunda attığı adımları, ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tüm kurumların dijital iletişim stratejilerini kullanarak anlatmasının önemine vurgu yaptı. "Kamu kurumlarımızın hizmetlerin tanıtımından kriz iletişimi yönetimine, dezenformasyonla mücadeleden vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine kadar geniş bir yelpazede sosyal medyayı etkin kullanması gerekmektedir," diyen Altun, bu amaçla kamu kurumlarının ve ilgili çalışanların iletişim faaliyetlerinin belirli prensipler doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Rehberin, kamu kurumlarının sosyal medya mecralarını kullanırken dikkat etmeleri gereken hususları ve etkili kullanım önerilerini içerdiği ifade edildi.

Kaynak: AA