Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye’ye ekonomik savaş açan ve sürekli tehditler savuran ABD Başkanı Donald Trump, komşusu Kanada’yı yine tehdit etti.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile yapacağı ikili görüşmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, ABD ve Kanada arasındaki ticaret müzakerelerinin gergin geçtiğini vurgulayarak, Kanada ile anlaşma sağlanamaması durumunda ABD’nin hiçbir şey  kaybetmeyeceğini söyledi.

“KANADA İÇİN İYİ OLMAZ”

Ticaret müzakerelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda Kanada’nın çok şey kaybedeceğine dikkati çeken Trump, “Eğer müzakereler işe yaramazsa bu bizim ülkemiz için iyi olur ama Kanada için olmaz” diye konuştu.

TWİTTER’DAN DA TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Kanada’yı yeni NAFTA (Kuzey Amerika Serbest Ticaret) Anlaşmasına dahil etmemekle tehdit etmişti.

Trump paylaşımında, “On yıllar süren istismarın ardından Amerika için adil bir anlaşmaya varmazsak, Kanada anlaşmanın dışında kalacak” ifadesini kullanmıştı.

Trump: Kanada’yı yeni NAFTA’ya dahil etmeye gerek yokDünya

Editör: TE Bilisim