Gazze'deki Filistin hükümetine bağlı Medya Ofisinden yapılan açıklamada, yüz binlerce yerinden edilmiş kişinin yaşadığı bu trajedinin uluslararası toplum tarafından acil bir şekilde ele alınması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, Gazze'ye gönderilen 250 bin çadır ve karavanın İsrail ordusu tarafından girişine izin verilmediği ifade edildi. Bunun sonucunda yerinden edilenlerin yüzde 81'inin sığındığı çadırlar kullanılamaz hale geldi, 110 bin çadırın ise ağır hasar gördüğü ve derhal değiştirilmesi gerektiği belirtildi.
Uluslararası yardım çağrısı
Filistin hükümeti, Gazze'deki insani krizin daha fazla derinleşmemesi için dünyanın tüm ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara acil yardım çağrısında bulundu. Açıklamada, yerinden edilenlerin defalarca yer değiştirmek zorunda kaldığına ve İsrail'in zorunlu göç politikalarının bu durumu ağırlaştırdığına dikkat çekildi.
Zor koşullar altında hayatta kalma mücadelesi
Savaşın etkisiyle Gazze Şeridi'nde insani yardım ihtiyacının her geçen gün arttığı belirtilirken, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kadınların zor koşullar altında yaşam mücadelesi verdiği kaydedildi. Uluslararası kuruluşlar, bölgeye yardım ulaştırma konusunda harekete geçmeye çağrıldı.
Filistin hükümeti, tüm dünyayı Gazze'deki bu insani dram karşısında harekete geçmeye davet ederken, çadırların yenilenmesi ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için hızlı bir çözüm bekleniyor.