Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Hava Kuvvetleri’ne yönelik operasyon gerçekleştirildi.

33 ÜSTEĞMEN 3 TEĞMEN

Bu kapsamda FETÖ/PDY’nin mahrem imamlar ile örgüt üyesi askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 33 üsteğmen, 3 teğmen olmak üzere 9’u pilot toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandı. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 18  ilde devam ediyor.

Operasyonun devam ettiği, gözaltına alınanların ise ifade işlemleri için Ankara’ya getirileceği bildirildi.

“HIRSIZ KAPANI-4” OPERASYONU: 8 FETÖ’CÜ YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak, “Hırsız Kapanı-4″ operasyonları yapıldı. Operasyonlar neticesinde; ‘adam öldürme, hırsızlık, yaralama, yağma, cinsel suç, dolandırıcılık, terör örgütüne üye olmak, uyuşturucu ticareti yapmak” suçlarından aranan 3 bin 135 kişi gözaltına alındı.

Kamu düzenin sürekliliğinin ve güvenliğinin sağlanması, kamu vicdanı ve adaletin tescil edilmesi amacı ile ülke genelinde “Mala işlenen Suçlardan” aranan şahısların yakalanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

3 BİN 135 KİŞİ YAKALANDI

6 bin 199 ikamete eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 7 bin 357 ekip, 31 bin 258 personel görev aldı.

Aramalarda, aralarında adam öldürme suçundan 18, hırsızlık suçundan 433, yaralama suçundan  261, cinsel suçlardan 35, yağma suçundan 49, dolandırıcılık suçundan 109, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 69, FETÖ/PDY örgütüne üye olmak suçundan 8 kişi ile diğer suçlardan aranan 2 bin 153 şahıs olmak üzere toplam 3 bin 135 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk 

edildi.

Adli mercilere sevk edilenler arasında, 2 yıla kadar hapis cezasıyla aranan 733 kişi, 5 yıla kadar hapis cezası ile aranan 326 kişi, 10 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 92 kişi, 20 yıla kadar hapis cezası ile aranan 34 kişi, 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranan 6 kişi olmak üzere bin 193 hükümlü ve haklarında yakalama kararı bulunan bin 942 kişi yer aldı.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda, 6 adet ruhsatsız tabanca, 33 adet av tüfeği, 341 adet mermi, 7 adet kurusıkı tabanca, 12 gr eroin, 3.753 gr esrar, 28 gr bonzai, 2.380 paket kaçak sigara ve 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim