15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit olduğu hain işgal gecesinde ülkesine sığınan FETÖ’cü teröristlere kucak açan ve Türkiye’ye iade etmeyen Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, darbe girişiminde Türkiye’nin yanında yer aldıklarını söyledi.

DARBECİ TERÖRİSTLERE İLTİCA HAKKI VERMİŞLERDİ

Yunanistan’da Danıştay, Çİpras hükümütenin kararını reddederek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkeye kaçan FETÖ’cülere iltica hakkı tanıdı.

Yunanistan’ın bu skandal kararına Türkiye’nin tepkisi ise çok sert oldu. Kararı skandal olarak yorumlayan Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Yunanistan Danıştayının bu kararı, Yunanistan’ın terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerine aykırıdır” denildi.

Açıklamada, kararın ayrıca 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesi’nin de ihlali niteliğinde olduğu belirtilerek, Yunan makamları, uluslararası yükümlülüklerini dahi çiğneyecek kadar hukuk anlayışından yoksun yargı mekanizmalarına sığınarak darbeciler için ülkelerinin güvenli liman olmasına daha fazla müsaade etmemelidir” değerlendirmesinde bulunuldu.

TÜRK DİPLOMATLARIN KATİLİNE 4. İZİN!

Öte yandan, Yunan yargısı, Yunanistan’da Türk diplomatları katleden terörist Kufodinas’ın hapishaneden 4. kez izinli olarak çıkmasına karar vermişti.

Yunan katile dördüncü izin!Dünya

Editör: TE Bilisim