AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Türkiye’yi tehdit ederek Ankara ile sürdürülen üyelik müzakerelerine son verilmesini görüşmelerinin ihtimal dâhilinde olduğunu söylemiş.

Johannes Hahn, Türkiye’nin AB üyeliğinin “giderek gerçek dışı” olmaya başladığını belirterek, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter tutumu ve Anayasa’yı değiştirerek başkanlık sistemine geçme planları AB’ye sırt çevirmektir” demiş.

Yahu Mr. Hahn, Türkiye’yi kaç yıldır oyalıyorsunuz? Her oyalamada bahaneler üreten siz değil misiniz? Türkiye’nin de bir tahammül sınırları yok mu?

Ülkemiz, 15 Temmuz’da alçak bir ihanetle karşı karşıya kalmış, ulusal güvenlik tehlikesi ortaya çıkmış, tabi ki kendi tedbirlerini almak zorundadır. Aynı ihaneti kim yaşasa daha sert tedbirleri alırdı. Biraz şapkanızı önünüze koyup düşünün. Biraz Türkiye’yi anlamaya çalışın.

Hem ayrıca, Türkiye aleyhine faaliyet yürüten, hatta terör örgütü listesine aldığınız örgütlere her türlü imtiyazı sağlayan siz değil misiniz?

AB olarak koyduğunuz kriterleri uygulama sırası size geldiğinde ne kadar uyguladığınızı Hollanda’da, Almanya’da görmedik mi? Hani sizin insan haklarınıza ne oldu?

Bir de demişsin ki: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter tutumu ve Anayasa’yı değiştirerek başkanlık sistemine geçme planları AB’ye sırt çevirmektir.”

Orada dur Mr. Hahn… Çünkü Anayasayı değiştirecek olan millettir. Millet ne isterse o olur. Sizde de öyle değil mi? Türkiye Cumhurbaşkanı ülkesi için en iyisi olduğunu düşündüğü Anayasa değişikliğini milletin takdirine bırakmış. Millet de kararını verecek. Milletin kararından sen niye korkuyorsun ki!.. Hem yeni sistemde ülkenin yüzde 50’sinin üzerinde oyunu alan iktidar olacak. Yeni sistemde de milletin yarısından fazlasının dediği olacak. Ülkeyi millet yönetecek. Bu sizi neden korkutuyor gerçekten anlamadık?..

AB olarak siz verdiğiniz hangi sözü tuttunuz? En son Vize muafiyeti için mutabakat bile imzaladınız. Ama Türkiye üzerine düşeni yapmasına rağmen sizler hala sözünüzde durmuyorsunuz. Bu mudur sizin eşitlik anlayışınız. İnsan hakları dediniz, hayatlarının kararmasına, vatansız kalmalarına sebep olduğunuz insanlara kapılarınızı bile kapattınız.

Sizin sigortanız Türkiye’dir unutmayın. Bugün Avrupa’ya aşırı göç dalgası gelmiyorsa Türkiye’nin bu insanlara kucak açmasındandır.

Türkiye’nin AB’ye girmesi sadece Türkiye’nin menfaatine değil, Avrupa’nın da çıkarlarına ve menfaatinedir. Karşılıklı her şey Mr. Hahn…

Birliğiniz sınıfta kaldı ve siz hala Türkiye düşmanlığı yapanlarla birlikte yürümeye devam ediyorsunuz.

Tehdit etme, müzakere et… Çünkü müzakere iyidir… Yanlışlarınızı gösterdiğimizde de bize kızmayın, bunlar bile sizin menfaatinizedir. Müslümandan da korkmayın. Çünkü Müslümanlar tüm insanlığın huzurunu, barışını ve kurtuluşunu rehber edinenlerdir. İslam düşmanlarının kurdurdukları İslami maskeli örgütlere bakıp da önyargıya da kapılmayın. Gelin müzakere edelim.

Gerçekleri görün…