Yaşadığımız yaşam diliminde Müslüman dünyası üzerinde ciddi bir oyun var. Müslümanlar’ın içine de fitne fesat sokarak birlik ve beraberliklerinin bozulduğu bir dönemdeyiz.

Akan kan Müslüman kanı. Mazlum olan Müslüman. Yuvası dağılan yine Müslüman. Müslüman dünyasını bu duruma koyan da Batı… Müslüman toprağında terör estiren yine Batı…

Peki Müslüman olarak bu durumda ilk önce bakmamız gereken yer neresi? Tabii ki, Allah (cc) Resulü son peygamber Hz. Muhammed’in (sav) Müslümanlar’a bıraktığı Allah’ın bizzat yol gösterdiği Kur’an…

Ne diyor Kur’an: “Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.” (Enfal-38)

Şimdi Türkiye küfürle savaş halinde. Müslüman toprağında Batı’nın oyununu bozmak için kahramanlarımız cephede, diller duada…

Birkaç gün önce bir arkadaşımın yaşadığı olayı aktarmak istiyorum. Bu bile ne kadar işin bilincinde olduğumuzun açık ifadesidir.

Arkadaşım anlatıyor:

“22 Ocak Salı günü Ankara’ya seyahat ettim. Akşam Ankara Otogar’a geldim. Akşam namazım geçmesin diye mescide gittim. 70-80 yaşında bir teyze sürekli sesli dua ediyor tesbihler çekiyordu. Herkes gibi benimde dikkatimi çekti. Önce bir hanım sordu teyzeye ‘Hatay’da askerin mi var’? diye…

Teyze diyor ki: “Savaşa gidemem. Genç ve erkek değilim. Çok da param yok. Kızıma Hatay Hassa’ya gidiyorum. O kuzuları (Türk Askerlerini kastediyor) görecem. Öpecem, koklayacam, dua edecem. Dualarını alacam.” Rabbim inşallah bu niyetimi zayi etmez. Teyze ağlayarak duaya devam ediyor.

İşte Türkiye budur. Cephede küfre karşı savaşan asker ‘Beni beklemesinler’ diyebiliyorsa, milletin duyguları da böyle ise kim bu gücün karşısına çıkabilir.

Bazıları şehit haberleri için, savaşa girmeseydin ölmezlerdi diyorlar değil mi?

Bakın Allah (cc) ne diyor:

“Ey iman edenler! Kardeşleri sefere veya savaşa çıktığında onlar hakkında, ‘Onlar bizim yanımızda olsalardı, ölmezlerdi ve öldürülmezlerdi’ diyen inkârcılar gibi olmayın. Allah, bunu (bu düşünceyi) onların kalplerine bir hasret (yarası) olarak koydu. Allah, yaşatır ve öldürür. Allah, yaptıklarınızı görmektedir.” (Âli İmran-156)

Yaşam ve ölüm, ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’ın takdirindedir. Kimse bu takdirin (Ecel) dışında ne yaşam sürebilir ne ölebilir.

Bu savaş küfre karşı yapılan savaştır. Küfrün yanında olanlar elbette kaybetmeye mahkûmdurlar. Zafer Allah’ındır. Bize düşen onun rızası üzere yol tutmaktır.

Selam ve dua ile…