Bir Tudor’a bakın bir de Terim’e aslında bu cümle bile her şeyi anlatmaya yetiyor. Tudor zamanından beri büyük maç kazanmaya hasret kalan Galatasaray’a Fatih Terim ilaç gibi geldi. Trabzonspor karşısında ilk yarıyı tek kale oynatan bir teknik direktörden bahsediyoruz. Nerede ne yapacağını bilen, saha kenarında sürekli futbolcularına direktif veren, takımının ruh halinden anlayan hocayı anlatmaya çalışıyorum. Aslında “Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz” espirisini yapmadan da geçemeyeceğim.

Baskı sonuca götürdü

İlk yarı tek kale oynayan ve rakip takımı abluka altına alan Fatih Terim’in öğrencileri hocalarını dinleyerek kazanmayı başardı. Özellikle Mariano’nun performansını  değerlendirmeden geçemeyeceğim. Harika bir performans sergileyen Brezilyalı futbolcu takımını öne geçiren golde büyük bir katkı sağladı. 90 dakika boyunca soluksuz oynadı ve adeta futbol resitali sergiledi.

Burak’a taraftar baskısı

Karşılaşma başlamadan önce ısınmaya çıkan Burak’ı, Galatasaray taraftarı Türk Telekom’a geldiği için pişman etti. Sürekli ıslıklanan ve tepkilere maruz kalan Burak’ın, karşılaşma öncesinden kötü bir futbol ortaya koyacağını gözlemlemiştim. Büyük takımlarla deplasmanda oynamak hiç kolay değildir. Birde karşınızda eski takımınız var ise… Birazda duygusallık ağır basınca Burak etkisiz kaldı.