Geçtiğimiz sezon enkaz alan Fatih Terim’in Galatasaray’ı nasıl şampiyon yaptığını hep birlikte gördük. “Bu sene de forvetsiz şampiyon yapar” zihniyeti canlandı gözümde. Galatasaray yönetimi tam anlamıyla “Forvetsiz idare et” dedi Fatih Terim’e. Dün geceki Trabzonspor faciası sonrası şunu anladım; Galatasaraylı yöneticiler bütün yükü Fatih Terim’in omuzlarına yığmış. Hoca, karşılaşma sonrası resmen yönetime öfke saçtı.

Her fırsatta bu takımın stoper ve forvete ihtiyacını olduğunu vurgulayan Fatih Terim’i yönetim neden dinlemedi? Gomis’i satıp yerine neden bir transfer yapılmadı? Bu soruların cevabını herkes gibi ben de merak ediyorum. Özellikle bu senenin çok farklı olduğu, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edileceği bilindiği halde yapılmadı bu transferler. Hiçbir Galatasaraylı yönetici çıkıp açıklama da yapmadı. Ama dün geceki karşılaşmada tam tersi bir durum olsaydı; Galatasaray kazansaydı, yöneticiler kameralar karşına çıkıp şovunu yapardı.

Pişkin Belhanda

Belhanda’nın Galatasaray’a geldiği günden beri Galatasaray’ın futbolcusu olmadığını her fırsatta vurguladım. Adamda ruh yok. Dün gece resmen rakibin ayağına zıplayarak bastı. Kırmızı kart yedikten sonra ise sırıtarak sahayı terk etti. Böyle bir futbolcunun Galatasaray’da ne işi var? Fatih Terim şimdi ne yapacak biliyor musunuz? Devre arasına kadar Belhanda’yı kızağa çekecek. Devre arasında da umarım takımdan yollayacak. Hocanın bir sabrı vardır, kolay kolay adam harcamaz ama kalkıp da takıma zarar verecek birisi olursa bedelini çok ağır ödetir.

Maicon’la Ahmet’le olmaz bu iş

Adı üstünde Şampiyonlar Ligi yani orada şampiyonlar var. Rakip takımlarda yırtıcı forvetler var. Galatasaray’ın savunmasında ise ağır vasıta misali oyuncular var. Maicon ağır, Ahmet ağır… Seçenek yok. Bu soruyu Galatasaraylı yöneticilere soruyorum: Hoca ne yapsın?