“Sen bensin, ben de senim işte. Öyleyse nedir şu senlik benlik!” demiş Hazreti Mevlâna… İnsan, doğruyu bulmakla yükümlüdür. Doğru yolu bulmaktır asıl olan.

Hz. Mevlânâ’nın 744. Vuslat (Şeb-i Arus) Yıldönümü Anma Törenleri, 7 Aralık 2017 Perşembe günü Konya’da çeşitli etkinliklerle başladı. 17 Aralık akşamı sema gösterileri ile sona erecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu kapsamda yoğun bir çalışma yürütüyor. Malum törenler Uluslararası boyutta ve o derece ilgi görüyor.

Her yıl 17 Aralık günü Hz. Mevlana’nın fikirlerini anlatmak ve yaşatmak için süren çabalara karşı derin güçlerin operasyonları ile nifak tohumlarını sokmaya çalıştıklarını görüyoruz.

17 Aralık denince Hz. Mevlana’nın vuslat yıldönümü akla gelirken, FETÖ eli ile 17 Aralık günü ‘ihanet günü’ haline getirildi. ‘Dinler arası diyalog’ söylemi ile Müslümanların akılları karıştırılmaya çalışıldı. Kafalarımızın karışması için inançla dolu tertemiz duygularımızı istismar ettiler. Diğer taraftan da ‘Himmet’ adı altında kendi saltanatları için Müslümanın parasına göz diktiler.

‘Ne olursan ol, yine gel’ diyen Hz. Mevlana, aslında bu çağrısı ile herkesi doğru yola çağırdığını anlamadılar. Bu söz, Allah’ın (cc) açık tuttuğu tövbe kapısına davettir.  Bunu görmeyenler veya göremeyenler, başka hesap derdine düştüler.

İşte bu yönde bir çalışma da İstanbul’un Beşiktaş Belediyesi’nde yaşıyoruz.

CHP’li Beşiktaş Belediyesi, sosyal medya hesabından Şeb-i Arus ve Noel’i birlikte kutlama programını paylaştı. ‘Noel’ kutlama adına tüm ahlaksızlığın yaşandığı bir kültürü, Hz. Mevlana’nın en büyük aşka, Allah’a kavuşma günü ile birlikte kutlamaya cüret edilmesi, bana göre Müslümanlar’a hakarettir.

Bu paylaşım ile Beşiktaş Belediyesi FETÖ’nun ‘Dinlerarası diyalog’ oyununu akla getirdi. Zaten Beşiktaş Belediye Başkanı ile ilgili adli birimlerde yolsuzluk ve FETÖ üyeliği ile ilgili iddialar basının da gündemine gelmişti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şeb-i Aruz ile Noel’i birlikte kutlama programı ile ne yapmaya çalıştığını bu millete anlatmak zorundadır. Dahası CHP Genel Başkanı Kılıçdoroğlu da çıkıp bunun ne anlama geldiğini Müslüman millete anlatmalıdır.

Selam ve dua ile…