Avrupa’daki gurbetçilerimiz her alanda başarı gösterdiğini görmek beni ziyadesi ile mutlu etti. Belçika’da bulunan Türk kökenli insanlarımız ile her alanda önemli görüşmeler gerçekleştirdim hamdolsun. Siyasi başarısı ile dikkat çeken Brüksel Parlamentosu’nda parlamenter Şevket Temiz parlamentoda bizleri ağırladı. Alçak gönüllülüğünün yanı sıra Türkiye’ye karşı olan sevdası gözlerinden okunuyor.

Brüksel Bölge Milletvekili Şevket Temiz’in önemli bir tespiti var. Avrupa Birliği’nin merkezi olarak kabul edilen Brüksel’de 15 bine yakın lobicinin bulunduğunu söylüyor. Bu çok önemli bir rakam ve lobicilik Avrupa’da çok etkili. Bu anlamda Türkiye’nin biraz daha fazla çalışması gerektiğini belirtiyor.

Özellikle Türk basın mensuplarının gelip gitmelerinin, haber çalışmaları ve bilgilendirme çalışmalarının içinde olmasının önemine dikkat çekiyor. Dünya e-Basın Konseyi’nin Belçika temsilciliğinin bu anlamda önemli olduğunu da ifade ediyor.

Belçika çalışmalarımda bana destek olan ve bu görüşmeleri sağlayan Dünya e-Basın Konseyi Belçika Temsilcisi İbrahim Akif Dankuş’a teşekkür ederim. Belçika Bölge Milletvekili Şevket Temiz’in dikkat çektiği konularda ülkesine önemli desteklerde bulunuyor. İnsanlarımızın başarı gösterdiği Avrupa’da daha çok lobi çalışmaları yürütmemiz gerektiğini bu seyahatimde yerinde görmüş oldum.

İnanın Avrupa’da ülkemiz aleyhine çalışanlar yabancılar değil. Türkiye düşmanlığını yürüten içimizdeki hainlerdir. Bu nedenle daha çok diyalog ve daha çok lobicilik gerekli.

Diriliş Postası okurları için Şevket Temiz ile yaptığı haberin detayını gazetenizde okuyabilirsiniz.

Belçika’dan sonra Almanya’nın nabzını tutmasak olmazdı. Brüksel’den hızlı trenle 3 saatte Frankfurt’a vardım. Frankfurt’ta beni gurbetçiler karşıladı. Hepsinin gündeminde Türkiye’deki referandum var. Bu yönde önemli sohbetimiz oldu. Hepsi memleket sevdalısı maşallah.

Frankfurt’ta din görevlisi olarak hizmet veren Celal Uzun görev aldığı caminin tarihini anlattı. 30 yıldır oradaki cami gurbetçilere hizmet veriyor.  Okullar bu aralar 2 hafta tatil ve her tatil döneminde bu camilerde dinini öğrenmek isteyen çocuklar eğitime geliyor.

Frankfurt’tan yine trenle Marburg’a gittim. Oradan da Frankenberg’e geçtim. Frankenberg’de çok güzel bir camimiz var. Oradaki gurbetçiler de çocuklarını dinlerini öğrensinler diye bu camiye eğitime gönderiyor. Orada din görevlisi olarak görev yapan İsmail Korkmaz hoca gurbetçilerle çok iyi iletişim kurmuş.

Her alanda Türkler var. Türk dönercileri, kebapçıları, ustaları, işçileri, işadamları… Avrupa’ya böyle bakmalı bence…

Şimdiki durağım Almanya Köln… Sizler için burada da önemli görüşmeler yapacağım.

Avrupa’dan selam ve dua ile…