Kültür Sanat

Yazar Nusret Özcan, vefatının 17. yılında Eyüpsultan'da anılacak

Gazeteci ve yazar Nusret Özcan, vefatının 17. yılında, doğup büyüdüğü Eyüpsultan'da yad edilecek.

Abone Ol

Yakın dostları ve sevenleri, 22 Haziran'da Eyüpsultan'daki Yeni Dünya Vakfı'nda saat 16.00'da bir araya gelecek.

Aralarında Cafer Vayni, Mehmet Şahin, Mehmet Şeker, Gülcan Tezcan, İsmail Yeşilbağ, Mehmet Cangir, Mustafa Doğan, Mustafa Özcan, Yaşar Şadoğlu ve Yusuf Özarslan'ın da bulunduğu isimler, anma toplantısında Özcan ile ilgili hatıralarını anlatacak.

Toplantının ardından katılımcılar, Özcan'ın Eyüpsultan'daki mezarında dua edecek.

Nusret Özcan hakkında

Eyüpsultan'da 1958'de dünyaya gelen Nusret Özcan, çalışma hayatına 1981'de Milli Gazete'de başladı. Daha sonra öğretmen olarak Nevşehir'e yerleşti ve 15 gün sonra görevinden istifa ederek İstanbul'a döndü.

Bir süre TGRT'de çalışan, ardından Yeni Şafak gazetesinin kuruluşunda yer alan Özcan, vefatına kadar gazetenin kültür-sanat servisinde yazarlık ve editörlük görevini üstlendi.

Nusret Özcan'ın edebi çalışmaları ve yazıları ise Semerkand Aile, İzlenim, Kayıtlar, Dergibi, Kafdağı ve Cemre'nin de aralarında olduğu çeşitli dergilerde yayınlandı.

Radyoculuk da yapan Özcan, bugünkü adı Semerkand Radyo olan Radyo Onbeş'te "Her Mevsim İstanbul" adlı programı hazırlayıp sundu.

Usta gazeteci ve yazar, kalp krizi sonucu 22 Haziran 2007'de hayatını kaybetti.

Yazarlık hayatı boyunca roman ve hikaye alanında "Bizim Mahalle", "Leyla ve Mecnun", "Kar Kelebekleri" ve "Bir Hüzün Yolcusu" eserlerine imza atan Özcan, Mustafa Kutlu ve Beşir Ayvazoğlu hakkında kitap da kaleme aldı.