Gündem

Vatanı işgalcilerden kurtaran şehitleri unutmadılar

Abone Ol

Asrın en alçak terör örgütü FETÖ’nün 249 vatan evladını şehit ettiği, Meclis’i ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombaladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduğu, ancak kahraman milletin destansı direnişiyle püskürtülen 15 Temmuz işgal girişimine ilişkin olarak anma etkinlikleri başladı. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Edirnekapı 15 Temmuz şehitliğine gitti. Vatan severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan ve Yıldırım, Türkiye için canlarını ortaya koyan şehitlerin mezarlarını teker teker ziyaret etti ve şehitler için Kur’an-ı Kerim’i okudu. Ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşandı. Vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Erdoğan ve Yıldırım’ın bir sonraki durağı ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın 15 Temmuz’da şehit düşen ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank’ın Şehzadebaşı Cami’sindeki kabrini ziyaret etti. Erdoğan’ın bir sonraki durağı ise yol arkadaşım dediği şehit Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un kabri oldu. Erdoğan ve Yıldırım’ı ziyaretlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ yalnız bırakmadı.

Şehit olmak için sokaktaydık

Diğer yandan diğer hükümet yetkilileri de şehitleri ziyaret etti, mevlitlere katıldı ve diğer anma programında hazır bulundu. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Adana’daki Ramazanoğlu Camisi’nde düzenlenen mevlit programına katıldı. Camii çıkışı açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, FETÖ’cü hainlerin ülkenin güvenliği için verilen tank, uçak, silah ve helikopterleri Türkiye’yi yıkmak için kullandığını belirtirken, milletin yazdığı tarihi şöyle anlattı: Bu katliam şebekesinin katletme girişimi karşısında milletimiz, şehitlerimizin etrafında bütünleşti ve devletimizi bir işgalden, milletimizi büyük bir felaketin eşiğinden çevirdi, işgal engellendi, o felaket geri çevrildi. Biz bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu millet bütün dünyaya gerekirse 3,5, 10 kişinin değil tüm bir milletin bu ülkenin birlik bütünlüğü için şehit olmak üzere sokaklara çıkabileceğini göstermiştir. Bir milletin tamamı şehit olmak üzere sokağa döküldü.”

İstanbul’dan Giresun’a

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepki için İstanbul’da sokağa çıkan ve darbeciler tarafından şehit edilen Emrah Sağaz’ın Giresun’daki kabrinin yolunu tuttu. Canikli Sağaz ailesine baş sağlığı dileklerini iletti, şehit için dua etti. Şehit Sağaz’ın 14 Ağustos 2016’da baba olduğu öğrenildi.

Ömer’i yalnız bırakmadı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ‘ın durağı ise darbeci Semih Terzi’yi alnının ortasından vurup darbenin seyrini değiştiren 15 Temmuz’un sembol ismi şehit Ömer Halisdemir oldu. Halisdemir’in nesilden nesile aktarılacak bir kahraman olduğunu belirten Bakan Elvan, Türkiye’yi kimsenin işgal edemeyeceğinin mesajını vererek, “Türkiye üzerinde hesabı olanlar şunu çok iyi bilsinler; bir Ömer Halisdemir şehit olur, milyonlarca Ömer Halisdemir gelir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini başkalarıyla asla karıştırmasınlar. Bu millet ilelebet bağımsız kalmıştır, bundan sonra da kendi kararını kendisi verecek ve bağımsızlığını koruyacaktır. Şehidimiz Ömer Halisdemir hepimiz için bir sembol olmuştur. İstiklalimiz için bir sembol olmuştur. Şehidimiz Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimizi asla unutmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Şehitler tepesi boş kalmıyor.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Kahramanmaraş’taki Şeyhadil Mezarlığı’ndaydı. Türk milletinin 15 Temmuz’da tüm dünyaya örnek olacak bir direnişe imza attığını kaydeden Kaynak, “Dünyada tankın karşına, uçağın altına koşan böyle bir millet daha yoktur. Bizim 15 Temmuz şehitlerimizin dışında terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimiz var, ülkemizin doğusunda, güney doğusunda 30 yılı aşkın süredir terörle mücadele sürdürülüyor. Bu şehitlerimiz var. Onun dışında Kurtuluş Savaşı, Çanakkale şehitlerimiz bu ülkemizin şehitleri… Şehitler tepesi Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi asla boş kalmıyor” şeklinde konuştu.

İlelebet payidar olacağız

Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlığında bulunan 15 Temmuz şehitlerinin kabirleri başında dua eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehitliğin peygamberlikten sonraki en büyük makam olduğunu hatırlattı. Toprakları vatan yapanın şehitler olduğunu belirten Eroğlu, Türkiye düşmanlarına karşı Allah’a (c.c) şöyle dua etti: “Dost görünen bazı ülkeler de özellikle PKK, PYD, DAEŞ, FETÖ gibi, bütün terör örgütlerini maalesef besliyor. Cenabı Allah’tan niyazımız şu, sen bütün terör örgütlerini mahvu perişan eyle. Başta FETÖ olmak üzere, PKK, PYD, DAEŞ ne kadar terör örgütü varsa onları Kahhar isminle kahreyle. Ayrıca onlara silah veren, destek veren, onları eğiten bütün düşman devletleri de mahvu perişan eyle.”