Analiz-Yorum

Tehditlere boyun eğilmeyecek

Abone Ol

İbrahiç Seçkin Talaş/Analiz

Memur-Sen Konfederasyonu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik haksız yaptırım kararını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın basın açıklamasında, ABD’nin tehdit ve şantajlarının emperyalist çöküşün durduramayacağı vurgulandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Büyük bedeller ödeyerek kendi bölgesinde bir istikrar adası olarak kalmayı başaran Türkiye, yeni sömürgeciliğin Neocon Siyonist kadrolarına boyun eğmediği için bugün açıkça hedefe konmuştur” ifadesini kullandı.

ABD’nin yaptırım kararının Rahip Brunson’la ilgisinin bulunmadığına dikkati çeken Ali Yalçın, ABD’nin bu kararla, Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz İşgal girişiminde elde edemediklerini PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütleriyle kazanamadıklarını kazanmaya yönelik bir hamle olarak değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Milletin direnişi sonucu, ABD’nin elinde kullanabileceği taşeron kalmadığından artık karşımıza bizzat ABD dikilmiştir. Son zamanlarda yaşananlar açık ve net olarak göstermiştir ki; Sömürgeci düzen; müttefik değil köle, ortak değil müstemleke aramaktadır” dedi.

İNSAN HAKLARI KONUSUNDA DERS VERECEK SON ÜLKE: ABD

İnsan hakları üzerinden Türkiye’ye ders vermeye kalkan ABD’nin kendi siciline bakması gerektiğini aktaran Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ABD’nin devlet postuna bürünmüş zorbalık sistemi olduğunu belirterek, sert bir şekilde yaptırım kararını kınadı.

Tecavüzü, işkenceyi sistemleştiren ABD’nin Türkiye’ye insan hakları bakımında ders verecek son ülke olduğunu vurgulayan Ali Yalçın, şöyle devam etti:

“Dün Nagazaki, Hiroşima, Vietnam’da; Bugün Irak, Afganistan, Suriye, Pakistan’da milyonlarca insanı katleden, camilere, okullara, hastanelere saldıran, tecavüzü, işkenceyi her türlü insanlık suçunu sistematikleştiren Guantanamoların, Ebu Gureyblerin ABD’si bize insan hakları dersi verecek en son ülkedir. İşgalci Siyonistleri, darbeci diktatörleri açıkça destekleyen de direniş gruplarını terörist listesine alan da ABD’dir. Brunson’u bahane ederken, Hakan Atilla’yı haksız yere alıkoyup tutuklayan da, terör örgütlerini besleyip büyüten de ABD’nin bizzat kendisidir. Suriye’de DAEŞ’in bütün katliamları ABD’nin siciline kaydedilmiştir”

“İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILSIN”

Türkiye için artık en büyük tehdit ve problemin ABD olduğunu belirten Yalçın, ABD’nin Türkiye’yi ambargolarla, tehditlerle, şantajlarla rehin almak istediğini söyleyerek, yaşanan sürecin 15 Temmuz’da sekteye uğrayan saldırının açık bir devamı olduğunu kaydetti.

ABD’nin yaptırım kararından dönmemesi halinde misliyle karşılık verilmesi gerektiğine değinen Ali Yalçın, “Terör örgütleri üzerinden Türkiye’yi çökertmeye çalışan ABD’nin İncirlik başta olmak üzere bütün askeri üsleri derhal kapatılmalıdır” diyerek ABD tehditleri karşısında boyun eğilmeyeceğini dile getirdi.