Analiz-Yorum

Pensilvanya iblisinin adamı!

Abone Ol

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

Önceki gün FETÖ’nün Türkiye’yi işgal etmek istediği 15 Temmuz darbe girişimi için “Tiyatro seyreder gibi televizyondan izledim, 250 kişiyi devlet öldürdü” şeklinde FETÖ’yü aklayan, şehit kemiklerini sızlatan alçak açıklaması ortaya çıkan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, geri adım atmadı. 15 Temmuz işgal girişimine yine “Tiyatro” diyerek mille mücadele kaçağı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun izinden yürüyen Akaydın bir de üstüne “Halk neden sokağa çıkarıldı” diyecek kadar FETÖ ağzıyla konuştu.

Akaydın’a tepkiler artarken, Diriliş Postası’na konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Akaydın için açtı ağzını yumdu gözünü. 15 Temmuz’daki milli mücadelenin Çanakkale’den farklı olmadığını, Akaydın’ın apaçık şekilde darbe girişimini desteklediğini belirten Metiner, FETÖ’nün CHP içerisinde ciddi bir yapılanması olduğunu belirterek, şu tespitleri yaptı:

Darbenin püskürtülmesinden rahatsız

“Milli mücadele döneminde de halkın ne işi vardı diyerek kendimize sormamız gerekmez mi? Halk kendi vatanını işgal edenlere karşı çıkmayacakta ne zaman çıkacak? Yaptığın açıklamayı çok anlamsız buluyorum. Tiyatro meselesine gelince burada şunu rahatlıkla görebiliyoruz. Pensilvanya’da bulunan hocasının ağzı ile konuşuyor. Pensilvanya’da ki iblis ne diyor ise Akaydın’da aynı şeyi söylüyor. Bir komedi filmi izler gibi izlediğini söylüyor. Demek ki darbenin püskürtülmesinden son derece rahatsız. Darbe başarılı olmuş olsaydı zil takıp oynayacaktı. 15 Temmuz kutlamalarından da rahatsızlık duyuyor. Milli mücadele döneminde yapılan ne ise 15 Temmuz’da yaşananda aynıdır. CHP kendi içindeki FETÖ’cüleriarıyorsa Akaydın gibilerine bakmalı.”

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner

FETO’dan davet bekledi

Akaydın’ınFETÖ’cü teröristleri masum ilan edip, 250 şehit için devlete “Katil” demesinin alenen suç işlemek olduğunu vurgulayan Mehmet Metiner, CHP’li vekilin Pensilvanya’dakiteröristbaşı ile yakın ilişki içerisinde olduğunu dile getirerek, “Akaydın aleni bir şekilde darbe girişimine arka çıkıyor. FETÖ’cülerin şehit etmiş olduğu vatandaşlarımızı devlet yapmış algısı ile aktarmaya çalışıyorlar. Bu ifadeler suçtur.

Hem suçu destekliyor hem de devleti suçlu pozisyonuna konumlandırıyor. Bu ifadeler gösteriyor ki Pensilvanya’nın siyasi uzantıları CHP içerisinde faal olarak bulunuyor. Ülkenin lideri halkını ne zaman sokağa çağırır? Darbe, işgal olduğunda çağırır. Çanakkale ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark görmüyoruz, Akaydın bu durumdan da rahatsız. FETÖ’den hizmet hareketi diye bahseden, Fetullah Gülen ile bir kahve içmeyi beklediğini söyleyen kişiden farklı bir davranış beklemekte mümkün değil” dedi.

Kılıçdaroğlu FETÖ projesi

Kılıçdaroğlu’nun da Akaydın benzeri çıkışlarını da es geçmeyen Metiner, CHP liderinin FETÖ’nün kuklası olduğunu ifade ederek, “Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Kendisi Pensilvanya projesidir. Sadece Kılıdaroğlu’da değil CHP içerisinde birçok kişi FETÖ’ye hizmet etmektedir” diye konuştu.

Cezasız kalmayacak

Akaydın’a karşı sessiz kalınmayacağını aktaran Metiner, savcıların da gerekeni yapması gerektiğini söyleyerek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Devlet kendisini katil ilan edene karşı, millete aleyhine faaliyet yürütenlere karşı yargı mekanizması var. Zannediyorum ki yapılan suç duyuruları üzerine savcılar gereğini yapar.”